tag:blogger.com,1999:blog-1669749545264965719.post724111752074742873..comments2023-10-26T11:33:15.765+02:00Comments on FINANSMAMMAN: Hetsiga nyintroduktioner, på tur Scandi Standardfinansmammanhttp://www.blogger.com/profile/03264139971851224225noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1669749545264965719.post-69985445568327665052014-06-24T17:19:17.302+02:002014-06-24T17:19:17.302+02:00Hej,
Till Petrus,
Jag kanske har för bråttom när j...Hej,<br />Till Petrus,<br />Jag kanske har för bråttom när jag tillagar kyckling...<br /><br />Till Jim,<br />Ja, hoppas på nytt regelverk. Förstår brådskan, riskaptiten kan försvinna snabbt.finansmammanhttps://www.blogger.com/profile/03264139971851224225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1669749545264965719.post-53490342448613332272014-06-24T07:08:48.971+02:002014-06-24T07:08:48.971+02:00Är hel enig med dig när det gäller börsintroduktio...Är hel enig med dig när det gäller börsintroduktioner, de förändringar du efterfrågar behövs. Men som det ser ut nu behöver bolagen inte skärpa sig, efterfrågan och riskaptiten är alldeles för stor. Men på sikt kanske vi kan få ett förändrat regelverk istället, det vore det allra bästa.<br /><br />För övrigt har jag förvånats av hur bråttom det verkar vara med börsintroduktioner just nu, vi gick från en diskussion om börsen förlorat sin attraktionskraft och funktion, till en anstormning av börsintroduktioner på några få månader. Det gör i vart fall mig lite skeptisk - om så många riskkapitalbolag vill "göra exit" som det kallas, just nu, och så många företag som söker kapital för expansion har bråttom in på börsen just nu - vad säger det om hur de tror att tillgången på riskvilligt kapital och värderingen av småbolag kommer att utvecklas framöver.Jimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1669749545264965719.post-4986404518259339232014-06-23T09:36:15.860+02:002014-06-23T09:36:15.860+02:00Anledningen till att det är mer ben än kött efter ...Anledningen till att det är mer ben än kött efter stekning beror nog på att mycket av det tillsatta saltvattnet har ångat ur. Nej, nu skojar jag!<br /><br />Sedan många år tillbaka håller jag mig till Kronfågels frysta kycklingdelar. Och jag tycker att produkten vinner på det tillsatta saltvattnet. Vattnet gör att man kan ugnssteka kycklingen under längre tid och därigenom förhöja smaken, utan att kycklingen blir torr. Helst ska kycklingdelarna vara halvtinade när de sätts in i ugnen. Jag brukar välja en ugnstemperatur i intervallet 150-175 grader.<br /><br />Idag publicerade Dagens Industri en artikel om Scandi Standards börsintroduktion. Min första tanke, när jag hade läst artikeln, var; undrar om Finansmamman har publicerat några tankar rörande introduktionen. Och det hade hon! Tack för Dina synpunkter kring Scandi Standard och börsintroduktioner i allmänhet.<br /><br />//PetrusAnonymousnoreply@blogger.com