Den här helgen hade vi tänkt åka till stugan och göra klart inför vintern, men det kändes inte så lockande i regnvädret, det fick bli en helg hemma i stan istället.
Vill man ha lite sol och värme får man bege sig till sydligare breddgrader och det är precis vad jag tänker göra. Jag har köpt billiga flygbiljetter och tar med mig dottern söderut några dagar i slutet på veckan.
Nordeas räntebevis har blivit mycket populära sen de lanserades i våras. Från början var sex bolag noterade, men ytterligare bolag har noterats och på listan finns nu elva räntebevis.
De bolag som har tillkommit sen starten är Volkswagen, UPM-Kymmene, Metso, ArcelorMittal och spanska telebolaget Telefonica. Det finns en bra mix av bolag att välja mellan eller varför inte placera i fler och få bättre riskspridning. Listan över Nordeas räntebevis finns här.
Det är naturligtvis inte helt riskfritt med räntebevis, Nordea i sig är en risk och underliggande bolag kan gå i konkurs även om den risken är minimal. Ju högre risk, desto högre ränta.
Det är viktigt att följa bolagen under de fem år räntebevisen gäller, det kan uppstå situationer när en förtida försäljning kan bli aktuell. Räntebevisen kan när som helst säljas vilket är en fördel. Till det positiva hör också att de handlas i poster om 10 000 kronor.
Läs här tidigare inlägg om räntebevis.
Vi lär få se fler nya sparprodukter framöver eftersom intresset för börsen har svalnat, men när konjunkturen vänder uppåt igen då tror jag spararna hittar tillbaka till börsen.
Min erfarenhet av Nordea är den att dom hela tiden försöker maximera sina avgifter.Eftersom jag har haft en liten depå av utdelningsaktier stående i Nordea skrev jag för en tid sedan och frågade varför dom inte hade möjligheten att sätta en trigger i sin aktiehandelstjänst.Detta ingår gratis i mina andra bankers tjänster.
SvaraRaderaFick till svar att den möjligheten finns om jag tecknade tjänsten "trader".Till en kostnad av 2000kr/år.
Det låter dyrt, tur att det finns alternativ.
SvaraRadera