20 juni 2011

Avvaktar med nya affärer

Greklandsoron fortsätter, euroländerna skjuter på beslut om nya lån till Grekland, först ska åtgärdsprogrammet godkännas i det grekiska parlamentet, det låter rimligt. Vi får fortsätta att sväva i ovisshet en tid, det gör börsen svårbedömd.

Själv gör jag inte så mycket, jag avvaktar och följer utvecklingen. Jag försöker också hålla mig likvid för eventuella köptillfällen som kan dyka upp, men just nu håller jag mig som sagt mest avvaktande.

Snart kommer en ny rapportperiod och fokus flyttas till bolagens resultat, åtminstone tillfälligt. Faller rapporterena väl ut och Greklandskrisen finner en lösning kanske vi får en paus i den nedåtgående spiralen.

Concentric har nu satts på börsen och ligger runt 37 kronor, ungefär som förväntat. Trevligt att få en ny aktie att följa även om jag fortfarande inte förstår varför man delar upp Haldex.

Sist jag loggade in på minpension.se såg jag att kostnaden för efterlevandeskyddet var specifiserat för tjänstepensionerna.

Ett snabbt överslag visar att flera av de små pensioner jag har kommer att ätas upp av avgiften med åren. Det är pensioner som det inte betalas in mer till och summan är liten.

Det här har jag tänkt ta tag i idag genom att ringa försäkringsbolagen och klara ut hur villkoren ser ut.

Det är fortfarande problem med bloggplattformen av och till, bland annat faller länkar och kommentarer bort, ibland hela inlägg. Jag hoppas problemen åtgärdas snart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr ser greklanskrisen svårare ut än vad som prognostiserades tidigare. Till det kommer ev. en nedgradering av Italiens ekonomi. På lite längre sikt finns det hopp men vi är inne i en fallande börs och den ser ut att hålla i sig ett tag.

Anonym sa...

Vilken underbar blogg du har vill jag bara börja med att skriva!

Sen har jag en fråga till dig? Vilken aktiemäklare skulle du rekomendera mig och varför just den?
Jag har tänkt att börja med 50 000:-

Mvh

finansmamman sa...

Kul att du gillar bloggen.

Jag kan inte rekommendera någon aktiemäklare, själv använder jag flera mäklare, storbank och nätmäklare.

Anonym sa...

Jaha okej, tack för svar!

Men om vi tar Avanza som ett exempel. De har ju både Mini och säg Brons. Skulle jag handla för 50 000:- får jag betala 39:- i courtage medans med brons 99:- Eller är det något jag missat där?

Mvh

finansmamman sa...

Du har rätt, Mini har lägsta courtage.