24 april 2013

Omplacering bland kryddorna

Jag har gjort en omplacering bland mina kryddor.

Jag plockar bort Boule Diagnostics ur portföljen som inte riktigt lever upp till mina förväntningar, istället ökar jag i Fortnox som fortsätter visa fin tillväxt, omsättningen ökade med 49 procent det första kvartalet, jämfört med samma period föregående år.

Med tanke på att endast 15-20 procent av de mindre företagen i Sverige har flyttat sin administration till molnet är tillväxtpotentialen för Fortnox fortfarande hög.

Enligt bolaget bedöms marknaden för molnbaserade affärssystem vara större än de traditionella systemen inom några år. Det låter lovande.

Snart är det Valborg, här i stan är det översvämningar lite här och var och ovanligt högt vattenstånd i Fyrisån.

Studenterna är oroliga för den traditionella forsränningen, det gäller ju att kunna ta sig fram under stans broar utan att fastna. Jag hoppas vattnet hinner sjunka undan, det brukar vara ett roligt evenemang.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kan Fortknox international göra en liknande resa som Fortknox? Jan Älmeby verkar ju vara en duktig entreprenör så jag har köpt på mig lite och hoppas på det bästa.

finansmamman sa...

Ja, omöjligt är det inte, men det kan ta tid. Jag köpte Fortnox vid börsintroduceringen 2007, det är först nu aktien tagit fart, det krävs alltså tålamod.
Räkna också med nyemissioner, just nu är en aktuell. Nästa rapport kommer på måndag, förhoppningsvis med positiva försäljningssiffror.

Jocke sa...

Hej! Jag tror på Fortnox international då det har fungerat i Sverige och de redan har fått en tysk samarbetspartner i RölfsPartner med 700 anställda. Det kanske tar 10 år för dem att gå plus men det kan det mycket väl vara värt. Min fråga till er med mer erfarenhet av nyemissioner är; när är det bäst att gå in bolaget, före eller efter nyemission och varför? Nu är kursen ca 50 öre med teckningsrätterna kommer kosta 15 öre tydligen. Kommer kursen att dyka till 15 öre eller hur brukar det fungera? Tack på förhand!

finansmamman sa...

Sett till dagens kurs 50 öre, bör kursen ligga runt 30 öre efter nyemissionen.

Jocke sa...

Ah kanske bra att vänta med köp till efter nyemissionen då om man inte vill teckna ännu fler aktier i emissionen.

finansmamman sa...

Allt beror på framtidsutsikterna för bolaget, det är svårt att säga vad som blir bäst.

Jocke sa...

Ja precis, vad ser du för risker för ett bolag som gör en utlandssatsning som Fortnox international förutom hög konkurrens på marknaden i bland annat Storbritannien? VD:n är ju Jan Älmeby som framgångsrikt utvecklat Fortnox och även Visma som jag inte läst in mig på än. Jag hade lite mailkontakt med Jan och passade på att fråga om han hade någon synpunkt på vad dom största riskerna är för FINT men det är väl förklarligt att han inte svarade på den frågan då det kanske skulle skrämma bort investerare. Jag känner ju ändå att receptet för framgång finns där från Fortnox men vad ser du som dom största riskerna för ett företags utlandsexpansion och hur stora kan dom vara? Mvh Jocke

finansmamman sa...

Största risken tror jag är olika bokföringstraditioner i länderna, det kan ta tid att ta till sig ett nytt system.

Jocke sa...

Mm intressant synpunkt, har fått uppfattningen att det är ett väldigt nydanande system och att Sverige ligger några år före med SaaS (Software as a Service). Jag tror mycket på bolaget i alla fall, blir mycket spännande att se hur det kommmer att gå.

finansmamman sa...

Ja, vi får hoppas på att det blir en bra investering med tiden.