12 december 2013

Tecknar inte Candyking

Oj, oj, det här var inte bra, Candyking vinstvarnar innan de ens har hunnit fram till börsen. Visserligen handlar det inte om några stora summor, det handlar mer om förtroende för ledningen och dess finansiella rådgivare.

Företaget skyller på bränder som inträffat i oktober som medförde högre vinstbortfall än beräknat. Men varför ansöker bolaget om börsnotering innan effekterna av bränderna inte är utredda?

Hur mycket visste ledningen och hur mycket information har rådgivarna delgivits eller kanske rent av undanhållits? Ja, det finns en del frågetecken runt Candyking, men ledningen tycks ta det med ro och förväntar sig ingen större reaktion.

Mitt förtroende för bolaget har fått sig en rejäl törn. För övrigt känner jag ett visst motstånd mot att investera i ett bolag som kan medverka till försämrad hälsa.

Imorgon är det som sagt Nobelföreläsningar, den som är intresserad kan se föreläsningarna direkt på webben på denna länk.

2 kommentarer:

Signs sa...

jag är inte förvånad, mitt förtroende för Carnegie borta sedan länge. Tycker det är trist att de inte försvann under finanskrisen. Jag var med i ett bolag där de skötte introt på OMX och erfarenheten är att det är ett helt vansinnigt projekt där kostnaderna för företaget vs värdet de skapar inte alls rimmar. Hur många möten satt vi där med +30 personer i ett rum timme efter timme utan att så mycket av verkligt värde producerades? Jag tappade räkningen. Nu var det inte bara Carnegie som var med -andra var medskyldiga - men processen var hursomhelst galen och man glömde helt bort det långsiktiga perspektivet i processen - att diskutera de mekanismer som skulle ta bolaget vidare efter noteringen. Det är rådgivarna hel ointresserade av. Eller i alla fall oförstående inför..

finansmamman sa...

Det var tråkigt att höra, att inte se längre än till noteringen.
Ser ut som Candyking drar tillbaka sin notering, hoppas på bättre genomlysning av bolagen inför kommande noteringar, det här fungerar förhoppningsvis som en nyttig läxa.