15 juni 2015

Avvaktar med Pandox och Alimak

Den här helgen har det blivit mycket tv-tittande, först fastnade jag framför bröllopet i lördags, det är ju inte var dag det är prinsbröllop. Och vilken romantik vi fick se! Jag tror Carl-Philip och Sofia kommer att representera Sverige på ett alldeles utmärkt sätt.

På söndagen fastnade jag framför Le Mans 24-timmars bilracing...sen Nadals tennismatch och EM-kval i fotboll.

Men jag har hunnit med lite annat också, installerat mig i sommarstugan där jag ska försöka tillbringa så mycket tid som möjligt under sommarmånaderna, så skönt att byta miljö.

Jag har även läst prospekten för Alimak och Pandox, men jag kommer inte att teckna mig för något av bolagen. De ser en aning dyra ut och med tanke på den osäkerhet som råder på börsen med Greklandskrisen hängande över oss känns det i dagsläget inte lockande att teckna.

Beträffande Pandox har fastighetssektorn gått ned en del i år och det är möjligt att det sker en sektorrotation vilket kan slå mot hotellfastighetsbolaget Pandox.

Därmed inte sagt att bolagen är ointressanta, men de kommer ju att finnas att handla med över börsen i framtiden för den intresserade och bra köptillfällen brukar förr eller senare dyka upp.

Jag gillar inte heller när bolagen börjar handlas över börsen flera dagar innan alla har fått in tilldelade aktier på sina depåer. Bolagen har ofta väntat lång tid med sin notering, de kan gott vänta ytterligare några dagar så alla har samma möjligheter att handla med aktierna.

Med tanke på den fruktansvärda tragedin i Kinnekulle känns mina ovanstående funderingar betydelselösa. Istället går mina tankar till Lisa Holm och hennes anhöriga.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har du kollat något på Multiq?

Anonym sa...

Hej! Följer din blogg med intresse och undrar om du står fast vid Skagenfonder?

Trevlig Midsommar

finansmamman sa...

Hej,
Nej, jag har inte tittat närmare på Multiq.

Ja, Skagen Global är ett av mina val till ppm.

Trevlig Midsommar!

Anonym sa...

Vore intressant om du tog upp Sivers IMA igen framöver.

finansmamman sa...

Jag återkommer till Sivers IMA.