1 december 2016

Svårnavigerat för aktieplacerare

I föregående blogginlägg skrev jag om mina funderingar runt Hexatronic och vad alla insiderförsäljningar kunde betyda. Sen dess har bolaget fått en stor order på fiberoptisk sjökabel och en köprekommendation av Affärsvärlden, det fick aktiekursen att stiga rejält. Skönt!

Riskaptiten tycks vara tillbaka och insiderförsäljningarna är glömda. Jag hänger med på uppgången tills vidare, men säljer om värderingen rusar iväg.

 Invisio Communications är ett bolag jag haft i portföljen lite drygt ett år. Ingen vidare utveckling, kursen har stått och stampat, trots ökat resultat och snabb tillväxt.

Inviso utvecklar och säljer kommunikationsutrustning i krävande miljöer, som avancerade headset. Kunder är bland annat militär, polis och räddningstjänst.

Jag behåller trots allt mina aktier, världen är tyvärr fortsatt orolig och jag tror Invisios produkter kommer att behövas i framtiden.

Intressant notis i Di idag, "EU-kommissionen vill skapa en europeisk försvarsfond som ska stödja investeringar och utveckling av ny försvarsteknologi och utrustning". Kan detta ha betydelse för Invisio? Jag tror det.

Volati är på börsen, men jag fick ingen tilldelning. Men bolaget finns ju på börsen nu och förr eller senare brukar köptillfällen dyka upp, jag avvaktar tills den värsta yran har lagt sig.

Det känns som det är extra svåra tider att vara placerare, det är inte bara konjunktur, tillväxt och resultat att förhålla sig till.

Det dyker även upp oförutsedda händelser och en del oegentligheter som inte är att lätta att förutse, mutbrott, karteller, insidermisstankar, otillräckliga kvalitetskontroller med mera och så Donald Trump på detta. Ibland blir det lite mycket, men det är en del av börsvärlden.

Nu ska jag sjunka ned i soffan och titta på partiledardebatten.

2 kommentarer:

Anonym sa...


Varmt tack för en proffsig och aktiv blogg! Önskar dina tankar på detta: Det här som hände i torsdags och fredags; att Kina gick tungt in i svenska bränslecells-kämparna myFC … det är ju groundbreaking och ett paradigmskifte verkar ta fart där Sverige är de som hunnit längst tack vare myFC.s nya genombrott med integrering till hybridtelefoner som de visade i veckan. Kan man få önska en analys av svenska myFC och intervju och reportage som nu är på mångas fokus efter torsdagens genombrottsorder med världens största mobildistributör?
wew.myfcpower.com
Ja, du vet kanske redan, men skriv mer, för det är STORT och jag säger detta för att jag vill att skiftet ska ske fullt ut eftersom vår miljö och vårt klimat behöver det. Och mobilbranschen med brinnande batterier behöver också detta :)

Ha en skön december!

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentar!