27 januari 2009

Små ljuspunkter

Jag tycker mig se små ljuspunkter här och där vad gäller ekonomin.

USA har fått en ny finansminister, Timothy Geithner som lovar snabba aktioner för att få den amerikanska ekonomin på fötter.

Försäljningen av bostäder i USA ökade i december med 6 procent jämfört med november, dock har snittpriset sjunkit så det är lite för tidigt att säga att marknaden vänt. Börsen tolkade ändå statistiken positivt. Samtidigt rapporterades stigande ekonomiska indikatorer med 0,3 procent, man hade väntat sig en nedgång med 0,2 procent.
Inom euroområdet visar de preliminära inköpschefsindexen på en liten ökning, den första sedan augusti. Allt är alltså inte nattsvart.

Nu är Ericsson i ropet igen, för inte så länge sedan var det soptunnan som gällde. Nu öser man lovord över bolaget och rekommenderar köp, jag behåller mina Ericsson så länge.

Förmiddagen har annars gått åt till att ta hand om innehållet i en ljummen kyl och frys, det ser ut som vi får användning av vår sparbuffert igen.

2 kommentarer:

Hobbyinvestor sa...

Man blir ju lite glad över att en person (som dessutom tycks vara en bra person) kan få bli politiker trots något snedsteg han/hon gjort tidigare. Folk får ha gjort lite oredigheter ibland, gör dem mer mänskliga.

Hoppas för övrigt att han sköter jobbet lika bra som förväntningarna är höga!

finansmamman sa...

Ja, säg den som är felfri.