25 augusti 2010

Oro runt Swedbank

Man kan ju tycka att Swedbank skulle behöva arbetsro efter alla turer som varit. Det är ett tungt jobb att återupprätta förtroendet hos allmänheten. Därför är jag tveksam till att företagsaktivisten Christer Gardell med sitt Cevian tågar in i banken, det skapar mest oro.

Visserligen verkade marknaden gilla nyheten, men frågan är om intåget gagnar banken på sikt. Swedbank har återigen hamnat i fokus, med negativ publicitet, man talar redan om splittring i ledningen och detta är nog bara början. Trist utveckling!

Ett par av mina innehav, Bure och Alliance Oil har lämnat rapport. Bure ökade vinsten, Alliance Oil överraskade nedåt med ett sämre resultat än väntat. Jag behåller hur som helst båda aktierna eftersom de ingår i min långsiktiga portfölj.

Ja, vad ska man säga om börsen i övrigt. Efter sommarens uppgång kommer rekylen. Tecken från USA på avmattning i den ekonomiska återhämtningen och åtstramningar i andra länder oroar. Det är svårt att sia om framtiden.

Dags att hitta formen igen. Igår var jag på första gympapasset efter sommaruppehållet, idag känns det i hela kroppen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg därtill den oro som experterna tipsar om i tidningen PÅ..... då du kan man börja känna av det i kroppen

finansmamman sa...

Ja, de svarta rubrikerna börjar dyka upp igen.

Tomas sa...

Vad spelar det för roll om det är "oro" runt denna bank - igen. Aktiekursen kommer stå långt över 100 kr om några år. Personligen köpte jag på 30 kr när den korkade marknaden var rädd och betedde sig som svenskar gör som mest, uttrycker fårskocksmentalitet (feg Politisk korrekt-mentalitet).

finansmamman sa...

Jag hoppas du får rätt angående aktiekursen.