18 augusti 2010

Tror på höjt oljepris

Idag börjar skolan. För min dotter är allt nytt, hon tar steget till gymnasiet och har sett fram emot hösten. Hon ska börja på elitidrottsprogrammet, tanken är att kombinera skola med idrott, jag hoppas det kommer att fungera.

Sonen återgår till sin vanliga skola och tycker att det är sisådär att börja skolan igen, men det blir förstås roligt att träffa kompisarna.

Oljebolaget Enquest har i dagarna lämnat en bra rapport. För en tid sedan köpte personer i ledande ställning stora poster vilket uppenbarligen tyder på att man tror på bolaget. Den senaste rapporten visar också att det var helt rätt.

Enquest har starka finanser och det ger fina möjligheter till investeringar och tillväxt enligt vd. Bolaget har också fått flera köprekommendationer, senast idag från Nordea som sätter riktkurs 18 kronor.

Hur utvecklingen i oljebolagen går hänger till viss del ihop med oljepriset. Den senaste tiden har priset pendlat mellan cirka 75 till 80 kronor, idag befinner sig priset i nedre spannet.

Jag har därför i tankarna att dels köpa en minilong i olja och dels öka på mitt innehav i Enquest. Sen väntar jag på uppgång...

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Idrottsskola låter kul. Om Björklund får sin vilja igenom kan sonen välja på en matematikskola eller kanske följa sin mammas intresse och hoppa på en ekonomiskola när gymnasierna får inrätta "elitskolor" för annat än konst och idrott.

Välkommen tillbaka in i bloggvärlden förresten :)

finansmamman sa...

Till Sofia,
Ska titta in där,låter trevligt.

Till Fredrik,
Det är inte lätt att välja skola i dagsläget, alldeles för mycket att välja på. Man glömmer att oftast står specialinriktningen endast av en liten del av skoltiden.