17 juli 2012

Behåller Axfood i portföljen

Vilken sommar! Den vill inte riktigt ta fart och det gäller att ta vara på de soliga dagarna. Det går dåligt med renoveringsprojekten, i och för sig inget överhängande, det går att skjuta på framtiden.

Enda fördelen med regnet är svampen, men i skogen blir man å andra sidan uppäten av mygg. Hoppas på lite fint väder nu då vi ska ha gäster några dagar.

Börsen tuffar på oavsett väder, även om den känns lite avslagen. Rapporterna strömmar in, däribland Axfood som finns i min portfölj. Axfood må uppfattas som en tråkig aktie av många, det är ingen tillväxtraket men bolaget levererar en stabil avkastning år efter år. Den passar bra i min långsiktiga portfölj.

Försäljningen i lågprisbutiker ökar över lag, något som gagnar Willys. Butikerna ökar omsättningen, en modernisering pågår för att öka totalupplevelsen i butiken och på så sätt öka försäljningen. Det är riktigt, även en lagerlokal går att göra trivsam, kan man sen öka servicenivån något genom att minska kassaköerna vore det ännu bättre.

Axfood är som sagt ingen snabbväxare och bolaget räknar med ett rörelseresultat för 2012 i linje med 2011. Investeringar i moderniseringar och nya affärssystem kostar, samtidigt som det på sikt ger en stabil tillväxt.

Nu sak vi prova fiskelyckan, dimmigt och disigt idag igen, då nappar det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tror du om Medivir?

mfdl80 sa...

Fan, jävla slakt på Skanska...

Är glad att jag gick ur för ett bra tag sen. Fast det är köpläge nu..

finansmamman sa...

Hej,

Till Anonym,
Jag är inte så insatt i Medivir och vågar inte uttala mig om bolaget.

Till mfdl,
De kommer snart tillbaka.