7 februari 2016

Ombytliga analytiker

Det har varit en intensiv rapportvecka, dock utan större överraskningar, ja det skulle i så fall vara att Industrivärden sänker utdelningen och omformar sin utdelningspolicy. Det var inget som var väntat, men egentligen helt i linje med Fredrik Lundbergs investeringsanda.

Mest nyfiken var jag på Hexagons rapport, marknaden brukar sänka aktien mellan rapporterna trots att bolaget visat fina siffror år efter år.

Just nu är det Kinaoro som spökar, men som med flera bolag som verkar på olika marknader och i olika sektorer kan ändå slutresultatet bli positivt, går en marknad knackigt kan en annan gå bra. Hur som helst levererade Hexagon en bra rapport i fredags och aktien belönades med ett lyft, dessutom höjdes utdelningen, tack för det.

Många såg säkert också fram emot Fingerprints rapport och jag tror ingen blev besviken, fina siffror och framtiden ser ljus ut, enligt ledningen. Om nu inte konkurrenterna hinner ikapp...

Det saknas analyser på Fingerprint, men förmodligen blir det ändring på det nu när bolaget finns på Large caplistan.

Carnegies analyser känner jag mig lite betänksam emot, ena dagen haussar man bolaget för att någon vecka senare sänka riktkursen. Vem krattas manegen för?

Förra året gjorde jag en fin affär i Tele2 i samband med utdelningsperioden, jag köpte aktien tidigt på våren och hoppades att den föreslagna utdelningen skulle driva upp kursen, vilket den gjorde. Nu funderar jag på att göra samma sak i år, skillnaden är att börsklimatet inte är lika gynnsamt...vi får se hur börsveckan artar sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gör du inte dina egna analyser? Du skriver ofta att du har många delårsrapporter, bokslut etc att gå igenom. Det trodde jag innebar att du själv drar dina egna slutsatser och själv bildar dig en uppfattning utan att snegla på analysfirmor som t ex Carnegie m fl.

Anonym sa...

Kul att du nämnde köpet av tele2 förra året inför utdelningen. Jag kom ihåg att du gjorde det och jag var nyfiken på om du skulle göra detsamma i år. Dock skakigare börs nu verkar det som. För egen del avvaktar jag börsutvecklingen för att se om tillfälle ges./Ingrid

Peter sa...

Intressant och välskriven blogg!

finansmamman sa...

Tack för kommentarer.