28 mars 2016

Köper IAR Systems

Påsken är redan slut och jag har inte ens hunnit få fram påskpyntet, jo, några fjädrar och en påsklilja pryder huset. Nu har vi spenderat största delen av påskhelgen hos släkt och vänner och några dagar i stugan, så det gör inte så mycket.

 Jag har köpt några aktier i IAR Systems, ett bolag som fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. Det handlar om Internet of things, alltså uppkoppling mot internet, ett hett område med stor potential.

IAR levererar programvara för programmering av processorer i inbyggda system. Mjukvaran programmerar chip som styr produkter inom till exempel fordonsindustrin, konsumentelektronik och medicinteknik. De finns på många ställen utan att vi tänker på det, i bilar, kameran, eltandborsten, kaffebryggaren osv.

Sen jag köpte aktien har kursen dragit iväg en hel del, rapporten var bra och det börjar närma sig utdelning, det kan vara en förklaring. Utdelningen är dessutom attraktiv, 5 kronor plus en bonusutdelning på 2 kronor.

Jag har lite dåligt med it bolag i min portfölj och fyller gärna på med nya intressanta bolag när jag tycker det passar. Dock kräver IAR en vaksamhet, det gäller att den goda utvecklingen fortsätter.

Imorgon är det äntligen vardag och börs igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket sammanträffande! I förra veckan tog Placera in IAR Systems på "Heta Listan" enligt artikel här på sidan.

Anonym sa...

IAR, usch vilket dyk idag ner 10 kr...men du är väl långsiktig...

finansmamman sa...

Ja, initialt, men kursen verkar återhämta sig :)