18 december 2016

Streaming är framtiden

Planeringen är klar inför årsskiftet, en del förlustkryddor har åkt ur portföljen och använts till kvittning mot vinster. En del kommer jag att köpa tillbaka vid senare tillfälle.

Skönt att ha planeringen klar och slippa vara ute i sista minuten, det är ju visserligen flera mellandagar, men helst ägnar jag mig åt annat då.

Jag har plockat in en ny krydda i portföljen, Edgeware. Bolaget introducerades nyligen på börsen, den här gången rusade inte kursen iväg utan går att handla för introduktionspriset 29 kronor, trots överteckning. Kanske de goda dagarna är över vid börsintroduktioner.

Edgeware distribuerar TV och video över internet och utvecklar egna hård- och mjukvaruprodukter. Kunder är bland annat telekombolag, Tv-bolag och kabeloperatörer.

Det sker stora förändringar i hur vi tittar på tv och det går fort. Vanlig tablåtv har fått konkurrens av streaming, nu kan vi välja vad vi vill se och när vi vill se, inte bara på tv:n utan på surfplatta och mobil.

Jag kan bara gå till mig själv, jag väljer gärna Netflix med alla sina filmer, serier och dokumentärer, bekvämt att titta när man vill. Det hade jag aldrig trott för några år sedan. Sen är tablåtv:n ett komplement med nyheter, samhällsdebatter, Nobelfesten m.m

Hur som helst tror jag detta är en framtidsbransch som Edgeware verkar i. Ju mer vi streamar via internet, desto större krav ställs på teknik och kvalitet.

Risken är hög, men det finns också potential. Med kryddor får man chansa lite och jag hoppas Edgeware kan fortsätta sin fina tillväxt.

Annars ser jag fram emot nästa börsår och det ska också bli spännande att ta del av bolagens utdelningar, håller prognoserna?

Men allra mest ser jag fram emot att ungdomarna kommer hem till jul och familjen samlas igen. Härligt!

7 kommentarer:

KristinaF. sa...

Hej! Om du inte skriver mer före jul önskar jag dig och din familj
en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Finansår!

finansmamman sa...

Tack Kristina!
Jag önskar dig detsamma.

Anonym sa...

Jag tror också att Edgeware är ett bolag som kan gå bra i framtiden, men med tanke på att handeln med aktien startade 9/12 så avvaktar jag tills stabiliseringsperiopden tar slut. Det finns en risk/chans, lite beroende på hur man ser det, att kursen går ner ytterligare när den perioden är över. Jag avvaktar t.v.

God Jul och ett riktigt Gott nytt år

//Krusse

Rune S sa...

Jag önskar dig God Jul och Gott Nytt År
Ser fram mot att läsa dina inlägg också nästa år.
Rune S

finansmamman sa...

Tack detsamma!

Karl sa...

Tack för en trevlig blogg. Minns att jag läste att du var inne i NFO Drives för några år sedan. Har du fortfarande kvar aktier där och hur ser din syn på bolaget isåfall ut idag?

God nytt år
Karl

finansmamman sa...

Hej,

Jo, jag har fortfarande kvar mina aktier i NFO, dock inget större innehav.