22 oktober 2007

Nytt elavtal och småtrist börs

Efter en hastig titt på vårt elavtal upptäckte jag att det går ut snart, inget vidare att behöva skriva om avtalet när elpriset står som högst, maximal otur. Jag hoppas verkligen att priset hinner sjunka tillbaka, innan det är dags för nytt avtal. Vi har haft ett treårsavtal med fast pris, som vi har förnyat flera gånger. Varje gång har elbolaget rekommenderat rörligt pris, men vi har valt fast pris, det har vi också tjänat bra på. Hur vi ska göra denna gång är svårt att säga i dagsläget, beror också på vad elbolaget kommer med för erbjudande när det är dags för nytt avtal, det brukar gå att förhandla lite, bl.a. att få bort den fasta avgiften. Det är skönt med ett längre avtal, så man kan lägga "elen" åt sidan, för det tar väldigt mycket tid att undersöka marknaden för att hitta bästa avtalet, tid som jag hellre lägger på börsen.

Det var ju väntat att börsen skulle gå nedåt idag, och det känns lite småtrist att hela årets börsuppgång är utraderad, men så fungerar börsen, jag tar det med ro. Istället städar jag lite bland alla avräkningsnotor, dags att se över om något ska kvittas inför årsskiftet.
Jag tycker markanden letar efter det negativa nu, skriv gärna om det som är positivt också. Läget kanske inte är så dystert trots allt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tips, ta en titt på elskling.se... hjälper dig att hitta det avtal som passar just dig bäst.

/Lizzard

Christina W sa...

Åhhh det där med elavtal är ju såå himla trist att hålla på med. Och ändå så viktigt

finansmamman sa...

Tack för tipset, har tittat in på sidan.