8 oktober 2007

Uppringd av Avanza

Häromdagen blev jag uppringd av en säljare från Avanza, han undrade hur jag hade det ordnat med mina ppm-fonder, skulle jag kanske bli kund hos dom? Han presenterade för mig deras upplägg av ppm-sparande, man har tre riskprofiler att välja på, en med enbart aktiefonder, en med aktiefonder 70% och räntefonder 30%, den sista med 50%-50%, naturligtvis kan man sköta sitt eget ppm-sparande också via depån. Man lockar med att portföljerna tas fram av duktiga förvaltningsexperter, bl.a. Sven Hagströmer men det är ju ingen garanti för att det ska gå bra. Detta skulle kosta mig 495 kr om året. Den här mannen som ringde var en duktig säljare och han fick mig att bli lite nyfiken, jag tittade in på Avanzas hemsida och deras ppm-sparande, men nej, det kändes inte lockande längre, jag fortsätter att sköta mitt ppm-sparande själv. Det var ett trevligt samtal ändå, och jag passade på att ställa lite andra frågor om Avanza och deras kapitalförsäkringar.

I fredags gjorde jag en liten vinst på Ericsson över dagen, men det var svårt att sälja sent på eftermiddagen när kursen fortsatte upp, ett tag tänkte jag behålla dom några dagar. Nu på morgonen backar kursen lite, så det var nog rätt ändå att sälja. Jag ska försöka gå in idag igen vid nedgång.

Idag ska jag också följa Hexagons storaffär, presskonferens på em.

6 kommentarer:

Per Penning sa...

Hejsan - vilken strategi följer du angående ditt PPM-sparande?

Anonym sa...

Angående företag som ger råd om PPMfonder, så finns det en hel del gratis tjänster.
En som jag använder mig av är PPMdoktorn.se
En mycket bra sida, dom har fyra olika profiler och det har gått otroligt bra för dom.
Mina ppmfonder gick upp 55% 2006 & än så länge i år 36%.
Man måste chansa lite för att få något.
RS

finansmamman sa...

Ska titta in på PPMdoktorn. Tack för tipset.

finansmamman sa...

Hej Per!
Jag försöker följa konjunkturen angående PPM, just nu har jag det mesta placerat i aktier, blir det oroligt får jag kanske vikta om. Trevlig blogg du har,ska du sälja huset? Vi sålde vårat utan mäklare, det gick alldeles utmärkt, och slapp mäklararvodet.

Andreas Frey sa...

Hej!
Tänkte bara tipsa om att du kan sköta och följa ditt PPM-sparande helt gratis via Avanza om du inte vill ha Avanzas förvaltningstjänst.
Med gratistjänsten får du tillgång till en graf över ditt sparande sedan start och kan dessutom samla alla typer av sparande på samma ställe!
Lycka till med ditt sparande!

Anonym sa...

Det finns många som ger gratis råd på nätet. En som jag brukar kolla på förutom PPMdoktorn är ppmnytt.se
Försöker ta in så mycket info jag kan från olika håll och sedan bilda mig en egen uppfattning.