19 oktober 2007

Analytikerna oense

Att konjunkturen snart vänder nedåt är ju något vi hört ganska länge nu, så fort det darrar till på börsen, är högkonjunkturen slut. Det går ett par veckor sen signalerar analytikerna "faran över". Ingenting varar för evigt, och efter år av uppgång på börsen är det inte konstigt om det kommer en svacka, bolagen klarar inte sina kanske för högt satta mål, och tvingas till vinstvarning. Naturligtvis finns det många orostecken, och det kan vara klokt att vänta med att handla, köptillfällen kan komma att yppa sig. Analytikerna är som vanligt oense, och "vänder ofta kappan efter vinden".

Än så länge ser det bra ut för mina bolag i rapporterna, Getinge och HQ Bank hamnade ungefär där jag förväntat mig, Avanza något bättre. Där kan också en extrautdelning komma aktieägarna tillgodo.

Noterar också att Skistar finns med på insiderlistan, många köp. Jag köpte en del aktier i bolaget för en tid sedan, då jag också skrev lite om bolaget.

Till sist undrar jag om alla svenskar som övergivit börsen satsar på spel istället, det verkar vara en enorm uppgång, Svenska Spel slår omsättningsrekord. I spel är det "vinna eller försvinna" som gäller, aktierna har jag kvar tills jag väljer att sälja, sällan blir de helt värdelösa.

Trevlig helg!