8 september 2016

Några nya innehav

Som aktieägare i Haldex följer jag nu budstriden som pågår. Buden är inget jag jublar över, visserligen har budet höjts från 94 kronor till det senaste 110 kronor, men det känns fortfarande  i snålaste laget. Jag avvaktar några dagar och hoppas på ett högre bud.

Desto gladare är nog aktieägarna i Arcam som fick ett rejält påslag på befintlig aktiekurs genom uppköpsbudet. Det är bara att gratulera samtidigt som det är lite trist att ett svenskt bolag försvinner utomlands, samtidigt köper ju svenska bolag utländska...

Ett annat ämne som är på tapeten är vinster i välfärden. Det är ständigt aktuellt och kommer antagligen att vara aktuellt vid varje regeringsskifte. Jag har svårt att se hur vinster ska kunna begränsas, det är knappast någon som är intresserad av att driva en vårdinrättning eller skola ideellt. Det måste finnas en morot.

Jag har haft mina barn både på kommunal och friskola och själv besökt både offentliga och privata vårdgivare. För mig är det absolut viktigast med kontroll och kvalité, oavsett om det är en kommunal eller privat verksamhet. Öka fokus där, kontroll och kvalité!

Jag avstår dock att köpa aktier i välfärdsbolag, jag tror oron runt bolagen kommer att bestå. Istället har jag gjort en del nya aktieköp under sommaren, några i små spännande bolag som till exempel Alelion, Talkpool och Easyfill. några i större bolag som Skistar, Öresund och Vostok New Venture. Jag har också ökat på innehavet i Trelleborg och IAR System.

Därmed inte sagt att de kommer att gå bättre än välfärdsbolagen, men de känns betydligt mer spännande.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Om du skulle ha 200 000 kr som du vill köpa aktier för, vilka aktier skulle du välja?

/Josef

arajs sa...

Några tips,
följ Anders Lönner genom
Karo Pharam
Swedencare
TC Tech
KÖP!!!!

Vikingen sa...

Ehh, driva skola och vårdinrättning ideelt? Vad menar du? Man får ju betalt.För övrigt är väl hela samhället, dvs varenda kotte, som inte är ute efter pengar, intresserad av att skola och vård drivs på bästa sätt.

Anonym sa...

Tack för tipsen :)

Anonym sa...

Det viktigaste i skolan är att det inför varje lektion från och med fjärde klass inleder med:

"Jag reserverar allt jag säger hädanefter och konstaterar att allt jag här nu lär ut, skall verifieras av er själva längre fram i era liv ty allt jag säger är endast programatisk kunskap och ej all kunskap. Jag utelämnar stora delar av kunskapsmassan eftersom vi inte hinner täcka all kunskap vid er unga ålder. Vidare är den kunskap jag har begränsad ehuru jag inte hunnit lära mig allting och forskarna vet absolut inte någonting. Det jag lär ut idag kan delvis vara obsolet imorgon. Lycka till i framtiden. Nu fram med er söta lilla loggbok, minikaptener på er privata livsyacht kallat livet!"

finansmamman sa...

Hej,
Till Josef,
Du får följa mig i bloggen där du ser mina investeringar.

Till Arajs,
Tack för tipsen!

Till Vikingen,
Ja, men vem vill riskera sin ekonomi, starta företag utan vinstintresse.

Till Anonyma tackar jag för kommentarer.

arajs sa...

NFO drives, vad händer i detta jojo-bolag?

Kristina F. sa...

Toppen att du är tillbaka!!!!!!!
Kristina

Anonym sa...

Hej mamman ,du har stor chans att någon adopterar DIG med kassan.Jag själv är för gammal+främling.m.v.h.

finansmamman sa...

Till Arajs,
Det tar längre tid än vad man tror att bygga bolag och få fart på försäljningen, kanske det hjälper med den nya vd.

Till Kristina,
Tack!!

konusi elaisa jione sa...

Hej Sir/fru,
Jag är herr konusi de France JIONE jag letar efter lån av pengar för flera månader jag har varit 6 gånger offer för bedrägeri med dem har till långivare som har mig rune Jansson gjorde ett försök av självmord på grund av dem. Eftersom jag hade skulder och räkningar att betala. Jag trodde det var över för mig n har känsla av levande. Men lyckligtvis jag har sett rekommendationer görs av många människor på Ms. Mariana DAUBINE, som jag kontaktade honom för mitt lån betala mina skulder och mitt projekt. C är med Fru Mariana DAUBINE än livet, mitt leende igen. Det är en enkel och mycket förståelse hjärta Lady. Akta dig du från långivare i Afrika eftersom det finns verkligen personliga långivare här i Frankrike om du behöver finansiering. lån av pengar eller någon it-projekt har inse, denna dam kommer hjälpa dig en inse och stödja er ekonomiskt
Kontakter: marianadaubine@gmail.com
Kontakter: marianadaubine@gmail.com