18 september 2016

Avser teckna i nyemission

Det har kommit högre bud på Haldex som jag hoppades på. Något överraskande är det sista budet, 120 kronor från ZF Friedrichshafen lägre än  Knorr-Bremses bud på 125 kronor.

Jag kan inte påminna mig om att jag varit med om det tidigare, att ett nytt lägre bud läggs. Men jag förstår varför, ZF kan locka med en snabb affär. Det lutar nog åt att jag säljer mina aktier över börsen i veckan om inget nytt bud dyker upp.

Collector har aviserat en nyemission, något banken förvarnat om tidigare så det kom inte som något blixtnedslag. Anledningen är att bolaget vill möjliggöra fortsatt tillväxt och nå upp till bolagets kapitaltäckningsmål.

Jag avser att teckna mig för aktier i emissionen. För 10 befintliga aktier kan jag teckna 1 ny aktie, alltså 1:10. Kursen är satt till 55 kronor per aktie.

Teckningstiden löper från 27 september till och med 11 oktober, det finns tid att fundera. Eventuellt tecknar jag mig för fler aktier eller köper till teckningsrätter. Jag tycker Collector har bra tempo och hoppas på fortsatta innovativa banklösningar.

Något helt annat. Det har väl knappast undgått någon att en riksdagsledamot (S) fångade Pokémon under Stefan Löfvens tal vid  Riksdagens öppnande och dessutom hade det dåliga omdömet att visa upp det på twitter.

Som folkvald med uppgift att representera sina väljare visar det på respektlöshet, dessutom finns risk att politikerföraktet ökar.

Kanske vore en föreläsning i vett och etikett med folkvettsexperten Magdalena Ribbing på sin plats?

7 kommentarer:

Familjen oberoende sa...

Då är vi två som tecknar i NE! :)

Anonym sa...

Hejsan !
En lite mer allmän fråga. Vad tycker du och vad har du själv för papperstidningar när det gäller ekonomi och aktier? Behöver man någon papperstidning idag, får man inte samma information på nätet? Har själv idag DI, GP samt ibland Börsveckan. Vore tacksam för lite tips.
Ha det bra
Håkan

Signs sa...

Hej! Vad tror du om Engelska Skolan? Värt teckna i emissionen?

arajs sa...

Politiker föraktet ökar, vad menar du, finns det något överhuvudtaget?

finansmamman sa...

Hej,
Till Håkan,
Jag har just nu Di, Affärsvärlden, Börsveckan i pappersväg. Tidigare hade jag fler affärstidningar, men insåg att de blev liggande, hinner helt enkelt inte läsa allt och mycket har man ju redan läst på nätet. Faktum är att de börjar gå snabbt att läsa Di också, mycket har hunnit bli gammal information.

Till Signs,
Jo, jag tror det är värt att teckna, priset känns attraktivt, dessutom fast och jag gillar skolans koncept.

Till arajs,
Ja, tror nog det finns ett visst politikerförakt idag, ex svikna vallöften skapar förakt och dylika händelser som ovanstående hjälper inte till.

Fuckyoufonden sa...

Svensk politik börjar bli ett skämt. Därför har jag flytt landet och flyttat till staterna. Här är politiken ett ännu större skämt men då är det i alla fall inte mitt hemland som påverkas och dessutom tjänar jag mycket mer pengar medan jag sitter och är irriterad :)

Följ mina investeringar och mitt liv som nyinflyttad svensk i USA.

https://fuckyoufonden.blogspot.com/

konusi elaisa jione sa...

Hej Sir/fru,
Jag är herr konusi de France JIONE jag letar efter lån av pengar för flera månader jag har varit 6 gånger offer för bedrägeri med dem har till långivare som har mig rune Jansson gjorde ett försök av självmord på grund av dem. Eftersom jag hade skulder och räkningar att betala. Jag trodde det var över för mig n har känsla av levande. Men lyckligtvis jag har sett rekommendationer görs av många människor på Ms. Mariana DAUBINE, som jag kontaktade honom för mitt lån betala mina skulder och mitt projekt. C är med Fru Mariana DAUBINE än livet, mitt leende igen. Det är en enkel och mycket förståelse hjärta Lady. Akta dig du från långivare i Afrika eftersom det finns verkligen personliga långivare här i Frankrike om du behöver finansiering. lån av pengar eller någon it-projekt har inse, denna dam kommer hjälpa dig en inse och stödja er ekonomiskt
Kontakter: marianadaubine@gmail.com
Kontakter: marianadaubine@gmail.com