3 juli 2008

Några affärer gjorda

Det har blivit lite dåligt med inlägg på sista tiden, jag har heller inte gjort så många affärer. Börsen har rasat en del och jag har köpt till fler Kungsleden för 49 kr, helt enkelt svårt att låta bli till den kursen, visserligen kanske börsen fortsätter ned men det är inte lätt att pricka in den absoluta botten.
Idag har det även blivit köp i Xact Bullfonden, det borde komma en tillfällig uppgång nu efter flera dagars ras.

Jag tycker mig märka av en början till lågkonjunktur där jag är, det är inte så många båtar ute som det brukar vara den här tiden, däremot många båtar till salu, sommarrestaurangerna är heller inte så välfyllda, kanske håller folk lite mer i pengarna nu, det mesta har ju blivit dyrare.

Jag tar lite paus från bloggandet nu och återkommmer när vardagen börjar igen. Annars gäller det mest att hålla ut under börsnedgången och bistrare tider, själv låter jag min portfölj vila. Jag kommer att uppdatera om jag gör några affärer.

Trevlig sommar!

15 kommentarer:

Per Penning sa...

Ja, det blir några Kungsleden här med framöver. Trevlig sommar!

finansmamman sa...

Tack!

philip sa...

Hej, jag gillar din blogg, jag har själv skapat ett forum där användarna kan diskutera med andra medlemmar om framtids sparande / ekonomiskt oberoende / privatekonomi

Det är gratis att registrera sig och det skulle vara kul om du joina, jag har även investerat i en bloggfunktion som användarna kan använda, så att allt finns på samma ställe.


/mvh Philip - www.framtidsspar.se

Johan sa...

Hej!

Har börjar med aktier ganska nyligen pga intresse och att kurserna har fallit mycket ( dock har vi väll inte sätt slutet på nedgången än men...) Tänkte höra vad du har och säga om min portfölj, är långsiktig i sparandet.

H&M
SCA B
KUNGSLEDEN
ENIRO
SVOLDER
INVESTOR B
VOLVO B

Har dock en liten summa i eniro som med andra ord inte har så stor betydelse.

Alex sa...

Kungsleden - jag har gjort en analys av den aktien som kanske kan intressera. Jag kritiserar framförallt att en del använder p/e-tal för okritiskt.
http://alex-genialex.blogspot.com/

/Alex.

Johan sa...

Tack för tipset Alex! :)

finansmamman sa...

Philip: ska titta in på din sida efter semestern.

finansmamman sa...

Hej Johan!

Jag tycker du har en alldeles utmärkt aktieportfölj med bra spridning, om du tänker långsiktigt. Nu ges även fina tillfällen att öka på innehaven i portföljen.

Anonym sa...

Hejsan,

Kan du maila mig din adress till: Pia@tailsweep.com
det gäller annonsering på din blogg.

/Pia

Anders sa...

Hej

Jag har en fråga. Hur kommer det sig att du vågar köpa Kungleden nu när kursen har rasat den sista tiden? Vad är det som får dig att tro att Kungleden kommer att stiga igen den närmaste tiden?

//Anders Karlsson

finansmamman sa...

Hej Anders!

Jag passar på att öka på mitt innehav av Kungsleden, då jag tycker kursen är attraktiv nu. Jag tror inte aktien stiger den närmaste tiden, utan jag ser det mer långsiktigt.

Jim sa...

Ja det verkar inte bättre än att börsen fortsätter ner. Som tur är så har man inte så mycket pengar att ínvestera, så inte så mycket att förlora :)

Ni som köper aktier i cykliska bolag på dom här nivåerna kan nog tjäna en del på kort sikt, men själv är jag lite för feg, enda aktien i min portfölj just nu är Getinge, som har sällskap av några Xact Bull, som jag tyvärr köpte lite för tidigt i raset.

Johan sa...

Hallå igen! Hoppas sommaren har varit fint. Tänkte nu kolla vad du tycker om Boliden, Vart ruggigt sugen på och köpa in den i portföljen, givetvis på långsikt.

Finansmannen sa...

Många som skriver om kungsleden på sina bloggar, en intressant aktie men det finns även andra aktier som kan vara lönsamma i framtiden, kika in på min nystartade blogg för lite tips...har förövrigt liknande namn som denna blogg,

www.finansmannen.se

finansmamman sa...

Hej Jim!
Ursäkta att det tagit tid att svara, jag har fortfarnade lite sommarledigt men är strax tillbaka på bloggen igen.
Boliden är ingen aktie jag följt, men efter den kraftiga nedgången bör det finnas en hel del att hämta in, säkert på lång sikt.Intresset för uppköp inom gruvnäringen har också ökat den senaste tiden.