3 juni 2008

Stiltje på börsen

När det är så här fint väder har jag passat på att ta lite extraledigt och snart är det helg igen, skönt. Det har inte blivit så mycket tid vid datorn och inte heller några affärer, men det händer ju saker ändå, som Ericssons omvända split. Nu ligger kursen runt 80 kr efter sammanslagningen av fem aktier till en aktie, och Ericsson slipper ifrån frimärksstämpeln. Fler köprekommendationer kommer in och någon har riktkursen 100-113 kr.

Hexagon knoppar nu av gummiverksamheten Hexpol som sätts på börsen den 9 juni. Ett bolag med hög tillväxt, de senaste sju åren 30 %, genom organisk tillväxt och förvärv. Jag tror man fått en bra vd också Georg Brunstam, som kan branchen. På torsdag kommer prospektet och där kommer man kunna läsa om framtida mål.

I dagen Di står en artikel om Hexagon, som nu skruvar upp förväntningarna till år 2010 ytterligare, "vi ska vara världsledande inom mätteknik" säger vd Ola Rollén. I kassan har han över 2 miljarder kronor att handla för och man ska nu öka förvärstakten igen. Bolaget har som mål att omsätta 20 miljarder kronor år 2010. Jag kommer att följa båda bolagen framöver.

Börsen verkar inte komma igång idag heller...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser du på kursfallet i Kungsleden? Själv ligger man 32% back där =( Gick in på 74

Nu sparar jag visserligen väldigt långsiktigt men man funderar ju på om aktien kommer återhämta sig någonsiin.

Växla ner sa...

tror börsen kommer att gå ner rejält i veckan, finns så många rapporter om recenssion, höjda räntor och "svåra tider"

finansmamman sa...

Hej!
Kungsleden är en bra och stabil fastighetsaktie, man har minskat riskerna då man satsar mycket på offentliga fastigheter med långa hyreskontrakt,ger också väldigt bra utdelning.
Håll ut, just nu är fastighetsbolag inte "i ropet". Aktier kommer och går,jag tycker Kungsleden är lågt
värderat nu. Börsen är ju ned överlag, men den kommer tillbaka förr eller senare. Så håll ut om du spara långsiktigt.