21 juni 2010

Bröllop blandat med fotboll

Det har blivit mycket tv-tittande i helgen, bröllop blandat med lite fotboll. Det var verkligen ett fantastikt bröllop, som en saga. Jag tror Victoria och Daniel tillsammans kommer att representera Sverige på ett utmärkt sätt. Jag önskar dem all lycka!

Det är inte som förr vid nyintroduktioner på börsen, då var det lika med vinst direkt. Den rabatt man fick vid introduktioner tycks vara borta och numer är det oftast bättre att vänta tills bolaget är satt på börsen.

Därefter kan man i lugn och ro följa bolaget en tid och bilda sig en uppfattning. Den senaste introduktionen, MQ, kändes väl forcerad med kort teckningstid.

Ett annat klädbolag finns att handla på small-cap listan idag, Odd Molly, här handlar det dock om ett listbyte.

För den som är intresserad av investmentbolag så går tidnigen Börsveckan igenom bolagen och sätter köprekommendation på nio, varav Kinnevik rankas högst. Övriga är Investor, Traction, Bure, Svolder, Lundbergs, MSAB, Latour och Öresund.

Svolder har för övrigt rapporterat, den här gången ett sämre nettoresultat, 35 miljoner kronor för de tredje kvartalet, jämfört med fjolårets 182 mkr. Nu hänger jag inte upp mig på enstaka kvartal utan ser på bolaget ur ett längre perspektiv. Jag behåller alltså mina Svolderaktier.

Vissa förändringar i Svolders portfölj har skett, bland annat har man köpt i Transcom, Enquest och Cardo. Enquest är annars ett bolag där många insiders har köpt stora poster, kan vara värt att titta över.

Börsveckan börjar bra hittills.

3 kommentarer:

finansmamman sa...

Hej,
De flesta banker har likvärdig ränta om du endast ska använda kontot en månad.

Dominik Palacz - Cashflow88 sa...

Ordinarie konto i början, det bästa (helt gratis-löpning, transfereringar etc.) och den andra som hög ränta står för en mindre kostnadsbesparingar till exempel upp till 50 000 kronor. Vad rekommenderar ni?
poland betala skatt på inkomsten som au du är en skatt på vinst?

finansmamman sa...

Hej,
Du kan själv jämföra konton, sparräntor och villkor på sajten www.compricer.se