25 oktober 2013

Flera bolag att fånga upp efter fall

Idag är det dags för två rapportbesvikelser, Volvo och Electrolux, även här kan det vara ett bra läge att fånga upp aktierna då kurserna sjunker rejält, om man tror på bolagen vill säga.

Jag avstår den här gången även om det är frestande, jag har ökat i både Getinge och BioGaia och det får räcka just nu.

Det har annars varit en mycket bra vecka för min portfölj, stora uppgångar i bland annat Hexagon och Hexpol.

Sistnämnda bolag höjer sina finansiella mål och räknar med en tillväxt på mer än 10 procent per år, tidigare låg målet på 7-10 procent, rörelsemarginalen höjs till mer än 12 procent per år, tidigare mål 8-10 procent. Det bådar gott.

Resultatet för det tredje kvartalet var det bästa hittills för Hexpol, aktien har verkligen haft en fantastisk utveckling sen den sattes på börsen.

Jag har haft funderingar på att sälja av en del i bolagen efter tidigare uppgångar, men så länge börsen känns stark behåller jag aktierna, jag tror det kan finnas mer att hämta.

Jag behåller även bolag som lämnat sämre rapporter än väntat, som Ericsson, Husqvarna och Volvo. Innehaven är långsiktiga och jag hänger inte upp mig på enstaka kvartal, men visst händer det att jag får ompröva besluten ibland.

Höstlovet närmar sig och en välförtjänt vila för alla skolungdomar. Sonen har mycket i skolan och har sett lite trött ut sista veckorna, men nu väntar en fiskeresa med några vänner. Det kommer nog att göra gott, mycket frisk luft.

Helt plötsligt sitter vi ensamma, mannen och jag och undrar vad som hände. Det var inte länge sen barnen sprang runt benen, tiden går rasande fort kan jag konstatera.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja...

Dina aktieanalyser går i exakt samma linje som "placera"

Man undrar vad "du" har för kopplingar till placera?

Suck och åter suck...

Personligen tycker jag att du ska sälja allt du äger, och gå "all in" i CDON...

Om du har du en PA 28, 31 så sälj den med.

CDON är framtiden

MVH

Fluffo

Investerarens.se sa...

Jag passade på att plocka in Volvo efter tappet när rapporten släpptes. Känns som en bra kurs att börja ta position i bolaget.

Anonym sa...

Hejsan !
Hur många bolag är igentligen lämpligt att ha i sin portfölj? Aktiespararna rekomenderar 10-15 bolag i 5-6 brancher. Själv har jag idag 27 aktier i min portfölj. Tycker att det är lite många aktier att hantera och bevaka ibland. Vad är igentligen vettigt antal tycker du? Har följt din blogg ett tag och det verkar som att du har uppåt en 30 till 40 bolag ungefär. Snälla kan du inte skriva en blogg om detta. Känns som att om man har för många bolag i spridda brancher så blir det mer och mer likt en indexfond. Där fick du allt lite att tänka på!
Ha det toppen
Håkan

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.
Frågan om antal bolag ska jag ta upp i ett inlägg. Jo, jag har många aktier i min portfölj, men i en del bolag har jag ett litet innehav.