8 april 2014

Liten rapport från senaste Aktietorgsmötet

Småbolagen står på kö till Aktietorget, ett riktigt uppsving den senaste tiden med bolag som presenteras, det har ju varit mer eller mindre stiltje tidigare.

På det senaste mötet jag besökte presenterades tre bolag, BrainCool, Dentware och Motion Display. Det första bolaget kände jag igen, en avknoppning från Dignitana. BrainCool fortsätter nu utvecklingen med skalpkylningsprodukten med fokus på stroke.

En del studier har visat att snabb nedkylning av hjärnan vid stroke kan minska hjärnskador. Produkten tros även kunna användas med gott resultat vid  hjärtstillestånd. Intressant, förutsatt att det fungerar.

Det var med intresse jag lyssnade till Dentwares presentation, bolaget tillverkar broar och kronor med 3D-teknologi till dentalbranschen, till det används Arcams maskiner. Vi fick en inblick i hur tekniken fungerar, den är snabb, miljövänlig, kostnadseffektiv och ger en hög kvalitet.

Är detta framtidens teknologi inom dentalbranschen, ja,det får framtiden utvisa. Vad jag förstod finns det också konkurrenter, även om de inte använder exakt samma metod.

Det tredje bolaget som presenterades var Motion Display, grundat av Erik Danielsson som även grundade Pricer.

Motion Display tar fram blinkande skyltar på e-papper som till exempel kan fästas på hyllkanten i butiker för att fånga kundens uppmärksamhet. Enligt Motion Display ökar försäljningen garanterat där skyltarna används, det handlar alltså om marknadsföring.

Avtal finns med Ica där skyltarna börjar dyka upp och siktet är inställt på fler kedjor, lansering väntas även i England och Frankrike under året.

Kanske en storsäljande produkt, tekniken går att använda även inom andra områden, men just nu handlar det om marknadsföring i butik.

Jag tecknar mig inte för aktier i något av bolagen, just nu har jag tillräckligt med kryddor i portföljen och ovanstående bolag är högriskprojetkt. Men jag kommer att följa bolagen på börsen den dag de noteras.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, man ska inte ha för många kryddor. Dentware känns annars spännande nu. Vigmed holding är ett annat bolag jag bevakar för tillfället. Också med ny teknik

finansmamman sa...

Nej, man får krydda med måtta. Tack för Vigmedtipset.

Signs sa...

många bolag till börsen, man märker att det passas på när börstiderna är goda. Bra kvalitet och bra prislapp blandas med helt galna nivåer - många vill gräva guld, speciellt i småbolagen. Vem betalar tex över 100M i börsvärde för ett bolag som Motion Display? Jag förstår det faktiskt inte..

I morgon blir det spännande med Scandidoc. Där har vi istället ett bra ex på spännande bolag och bra prissatt tycker jag. Fick hyfsad tilldelning men hade gärna velat ha mer.

finansmamman sa...

Hej, ja,jag fick också färre aktier än önskat i Scandidos. Öka eller sälja, ska ta ställning de närmaste dagarna.