18 oktober 2016

Veckan startar över förväntan

Jag har varit en sväng till USA och hälsat på dottern. Tänk att hon snart är klar med studierna, när hon åkte tyckte jag det kändes som en oändligt lång tid hon skulle vara borta, nu har det redan gått tre år!!

I USA rådde clownfrossa som antagligen kulminerar i samband med Halloween, annars upptogs nyheterna mest av presidentvalet.Tur att internet finns så man kan hålla sig informerad om vad som händer i övriga världen.

För övrigt känns presidentvalet som en olustigt historia, jag såg debatten på tv och det handlar inte mycket om politik utan mest om skandaler och oanständigheter. Jag börjar uppskatta debatterna på hemmaplan, här handlar det mer om politik och sakfrågor.

Den här gången kände jag ingen inspiration till aktieköp på den amerikanska börsen, som det annars är lätt att göra vid besök där.

Hemma igen kan jag notera ett finfint resultat för Fortnox som rapporterar idag, aktiekursen upp till 30 kronor, inte så dumt. Men så är siffrorna strålande, omsättningen ökade med 52 procent och resultatet fördubblades jämfört med samma period föregående år.

Under niomånadersperioden januari - september ökade Fortnox försäljningen med 50 procent, långt över målet alltså, som är satt till 25 procent om året. Och än finns det potentiella kunder att bearbeta. Jag behåller mina aktier tills vidare och hoppas Fortnox kan fortsätta att hålla tillväxttakten.

För Ericsson ser det däremot inte lika roligt ut, ledningsproblem och vinstvarning. Ibland kan det vara en bra idé att plocka upp ett bolag som har tappat rejält, men på Ericsson känner jag mig osäker. Bolaget verkar i en svåröverskådlig bransch, teknikdriven och hårt konkurrensutsatt.

Problemen  och nedgången i aktiekursen får mig osökt att tänka på millenieskiftet då Ericssons kurs började sjunka, den blev billig tyckte många, för att sedan fortsätta ned. Ja, billig, aktien var snarare dyr. Jag undrar nu om scenariot kommer att upprepa sig, fortsätter aktien ned?

Själv har jag inte riktigt hunnit med, jag har kvar mina aktier i Ericsson tills vidare, men avvaktar med ytterligare köp tills utsikterna klarnar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska politiska debatter är väl ännu sämre. De handlar bara om smutskastning och spekulationer om vem som kan tänkas eller inte tänkas att samarbeta efter valet 2018! Att vägen mot systemkollaps fortsätter är väl inget att oroa sig för? Svensk lag har upphört att gälla i många förorter, bomber, upplopp och anlagda bränder numera på daglig basis, en skola i fritt fall, liksom hemtjänst och andra viktiga välfärdstjänster. Att erhålla pension efter lång och trogen tjänst kan den yngre generationen glömma då allt färre skall försörja allt fler. I princip flest sexuella övergrepp och våldtäkter i hela världen. Dessutom ett extremt belånat folk som kommer att få en käftsmäll av guds nåde när räntorna stiger. Men vi som är previligerade kan ju alltså fortsätta satsa våra slantar på aktiemarknaden. Det ger ju iaf viss spänning medan samhället sakta sjunker ner i total misär.....

Unknown sa...

Fortnox är ett bolag jag känner till relativt dåligt. Kanske ett bra bolag att skriva ett inlägg om så vi oinvigda får lite info?

(Jag vet att jag kan googla men det är roligare att få input från en kunnig bloggare.)

/aktiepappa

arajs sa...

Tänk om Trumpen vinner, ja jösses vilken cirkus det skulle generera, hehe

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer,
Till Aktiepappa, skriv Fortnox i sökrutan på bloggen högst upp till vänster, då får du upp allt jag skrivit tidigare om bolaget.

Unknown sa...

Hej Sir/fru,
Jag är herr konusi de France JIONE jag letar efter lån av pengar för flera månader jag har varit 6 gånger offer för bedrägeri med dem har till långivare som har mig rune Jansson gjorde ett försök av självmord på grund av dem. Eftersom jag hade skulder och räkningar att betala. Jag trodde det var över för mig n har känsla av levande. Men lyckligtvis jag har sett rekommendationer görs av många människor på Ms. Mariana DAUBINE, som jag kontaktade honom för mitt lån betala mina skulder och mitt projekt. C är med Fru Mariana DAUBINE än livet, mitt leende igen. Det är en enkel och mycket förståelse hjärta Lady. Akta dig du från långivare i Afrika eftersom det finns verkligen personliga långivare här i Frankrike om du behöver finansiering. lån av pengar eller någon it-projekt har inse, denna dam kommer hjälpa dig en inse och stödja er ekonomiskt
Kontakter: marianadaubine@gmail.com
Kontakter: marianadaubine@gmail.com