15 februari 2007

Uppåt för Intrum Justitia och HQ

Jag fick upp ögonen för Intrum Justitia (inkassoföretag) i höstas, jag såg att insiders köpte på sig, och att bolaget fick en ny vd. Jag köpte lite aktier, sen dess har aktien utvecklats bra. Idag kom så rapporten och den översteg förväntan, ett resultat före skatt på 182 milj. kr för fjärde kvartalet, analytikerna hade sagt 146 miljoner. Framtidsutsikterna ser goda ut, utdelningen höjs också, och aktien har stigit ordentligt idag. Det känns som det var ett bra köp.

HQ Bank har jag skrivit om några gånger tidigare, att det är en aktie jag tror på. Efter en lysande rapport och flera rekommendationer har aktien stigit kraftigt igen. Analysföretaget Redeye rekommenderar köp och höjer riktkursen till 385 kr på sex till nio månaders sikt. Uppenbarligen är aktien fortfarande ganska billig

Till slut några ord om Eastpoint. Kursen har varit uppe i 48 öre, för att idag sjunka tillbaka till 42 till 43 öre. Kanske stannar kursen av runt 40 öre, för denna gång. Jag fortsätter att följa aktien.

6 kommentarer:

oberoende2022 sa...

Hej,

tack för fin och intressant blogg. Försöker själv blogga på ungefär samma tema. Har precis börjat intressera mig för aktier, har du några bra tips på böcker eller metoder för att hitta bra aktier?

Är du intresserad av ett länkbyte? Kommer följa din blogg med intresse, ha det!

mamsen sa...

Hej!
Vilken intressant hemsida du har, ska titta lite mer på den när tiden tillåter. Har inte läst några böcker om aktier, däremot läser jag många affärstidningar, analyser, årsredovisningar osv. Jag försöker bilda mig en egen uppfattning om aktien, om den är köpvärd eller inte. Sen gäller det att vara uthållig, vinsten kommer sällan på en gång.

Jag har också som princip att inte länka till andra bloggar.

Kul att du uppmärksammat min blogg.
Mamsen

oberoende2022 sa...

Ok, tack för ditt svar.

oberoende2022 sa...

Förresten glömde fråga, vilken affärstidning rekommenderar du om jag bara ska läsa en?

investeraren sa...

oberoende2022:

Frågar du mig så skulle jag nog svara
Privataaffärer.

Helt okej allroundtidning som inte är allt för dyr.

mamsen sa...

Ursäkta att jag inte svarat på din fråga, men jag har varit borta en vecka. Du har ju fått svar ändå ser jag, och jag föreslår också Privata Affärer, mycket nyttigt i den.