18 februari 2011

Intressant aktietransaktion av Nokias nya vd

Hexpol annonserade i höstas att bolaget avser att göra en nyemission, nu är villkoren fastställda.

Varje befintlig aktie ger rätt till en teckningsrätt, fyra teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är satt till 83 kronor.

Den preliminära tidplanen ser ut som följer: avstämningsdagen är 24 februari, teckningsperioden löper mellan 28 februari och 16 mars. Handel med teckningsrätter sker 28 februari -11 mars.

Syftet med nyemissionen är att delvis finansiera köpet av den amerikanska gummiblandningskoncernen Excel Polymers som Hexpol förvärvade i höstas.

Jag kommer att teckna mig i nyemissionen, villkoren ser bra ut. Hexpol har jag fått av Hexagon för några år sedan då bolaget knoppades av. Likt Hexagon drabbades bolaget av finanskrisen men under hösten har Hexpol gått som en raket.

Jag läser i ett pressmeddelande att Nokias nya vd Stephen Elop, som tidigare arbetet på Microsoft, har sålt alla sina Microsoftaktier. Men han är också i köptagen, Elop har köpt Nokiaaktier för cirka en miljon euro. Det här får mig att tänka i banor om ett eventuellt uppköp av Nokia.

Nästa vecka är det sportlov med några dagars skidåkning. Hoppas på fint väder och inte alltför många minusgrader. Jag återkommer efter sportlovet.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

Karl sa...

Jag skulle hålla mig ifrån Nokia ett bra tag. Dom tappar marknadsandelar i ett rasande tempo på smartphones samtidigt som de nu också möter prispress från Kinesiska tillverkare på volymmarknaden för billiga telefoner.

Innan de åtminstone har lanserat sin första bra Windows Phone 7 telefon skulle jag inte ta några risker. Då är Apple ett mycket bättre köp, även inkluderat valutarisken, eftersom de är ett av bolagen som tar marknadsandelar från Nokia...

Anonym sa...

Hej,

Vad vet du om Africa Oil ? Högrisk aktie med potential. Jag är sugen att köpa för en mindre summa men inte bestämt mig ännu.

// Carlsson

Signs sa...

Hej, bara nyfiken på vad du tycker om Ellens bokslut som kom idag och deras utsikter? Tycker bolaget är intressant, dock kanske inte så billigt.

Anonym sa...

Hej,

Jag är intresserad att handla med / köpa olje aktier ? Tips på hur man gör då ?porwoe

Anonym sa...

Gå in på tex Avanza o titta på Certifikat så hittar du Bull olja med eller utan hävstång. Annat alt. är Etf:er, börshandlade fonder. oljebolag på börsen tex Lundin är ju en annan möjlighet

finansmamman sa...

Hej,
Jag har inte följt African Oil.

Har inte hunnit läsa Ellens bokslut, återkommer.

Anonym, ser att du redan fått några tips på oljehandel.

finansmamman sa...

Till Signs,
Har nu läst Ellens rapport, tycker det ser lovande ut, allt verkar gå enligt planerna. Det man kan konstatera är att det tar tid innan försäljningen tar fart ordentligt. Jag behåller mina Ellen.

Signs sa...

tack för kommentar, tycker också att de ser spännande ut. Räknar med vändning till vinst någon gång under 2011