11 februari 2011

Köpläge i Nokia

Galderma har höjt budet på Q-Med till 79 kronor och förlänger acceptperioden till 24 februari. En försiktig höjning, men den här gången har man fått med sig de stora institutionerna som tidigare sagt nej.

Nu hänger det på småspararna, jag gissar att budet kommer att gå igenom. Själv hade jag gärna sett en höjning till 83-84 kronor, då hade jag nappat direkt.

Note har vänt den negativa trenden och visar vinst det fjärde kvartalet 2010. Försäljningen ökade med 26 procent till 366, 8 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra på 291,5 miljoner kronor.

Ett rörelseresultat på 12,2 miljoner redovisas, fjolåret -2,7 msek. Resultatet efter skatt uppgick till 2 msek, fjolåret -9,9 msek.

De omstruktureringsprogram man genomfört belastar årets resultat med -47 miljoner kronor. Men nu börjar alltså renodlingen ge resultat och med omstruktureringsprogrammet bakom sig går man in i 2011 med en avsevärt bättre kostnadsstruktur säger vd Peter Laveson.

Jag behåller mina aktier i Note tills vidare, bolaget ser ut att vara på väg åt rätt håll.

Dagens stora nyhet är att Nokia inleder ett samarbete med Microsoft. I framtiden kommer Nokia att använda Microsofts operativsystem Windows Phone till sina smartphones.

Uppenbarligen inget som marknaden gillar då aktien sjunker kraftigt. Jag tycker det är positivt att Nokia överger Symbian, jag har sett vilka problem min man har med systemet, ständigt trassel. Jag ser nedgången som ett köpläge, då menar jag en kort affär, marknaden kanske överreagerar.

Idag är det full vinter igen, jag är mer eller mindre insnöad, det passar ganska fint då jag strax ska återgå till penslarna.

9 kommentarer:

Kristoffer Larsson sa...

Jag tycker inte du ska köpa Nokia. Att gå ihop med Microsoft är ett stort misstag. Windows Phone är i princip uträknad. Det är Android som gäller nu, Android och iPhone.

Per Penning sa...

Jag ser heller inget köpläge. Vad Nokia gör nu är visserligen rätt men alltför sent.

Viktor Ekblom sa...

Nokia överger heller inte Symbian, de kommer använda det vid sidan av Windows Phone. Jag hade också hellre sett att valt Android istället, men om Microsoft är tro det eller ej rätt öppna för att folk ska få börja göra lite mer vad dom vill med operativet, som det var i äldre versioner, hur det blir där får man ju se.
Har funderat på Nokia själv, men vill vänta till man får se nått resultat av samarbetet, kan gå åt båda hållen.

nisse sa...

Med tanke på dom framgångar som bolagen som har valt android har.Är det tveksamt att Nokia och Microsoft hinner komma ifattt!

finansmamman sa...

Hej alla,

Jag tror heller inte på Nokia den närmaste framtiden. Jag var mer ute efter en kortare affär då kursen kan vända upp, marknaden har ju ofta en tendens att överrreagera. Har rättat upp inlägget så det framgår.

Förvirrad sa...

När du säger kort affär menar du då att blanka Nokia eller menar du att köpa för uppgång och behålla någon/några veckor och förhoppningsvis sälja till högre pris än du köpt för ?

Mårten sa...

Ett desperat samarbete som inte lär bli lyckas. WP7 är inget hit och jag ser inte varför folk skulle börja intressera sig för det heller. Dessutom är den långsiktiga strategin oklar gällande t.ex. MeeGo.

Anonym sa...

Mycket kort affär isf. Utsikterna är inte så värst lockande: 2011 och 2112 ska ju vara övergångsåren för att anpassa sig till den nya situationen. Börjar själv tro på rykten att Microsoft ska köpa hela bolaget.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer!

Till Förvirrad,
Jag menar att köpa för uppgång och behålla en kort tid.