10 december 2015

Fin utveckling av nya innehav

Mycket kretsar runt Fingerprint nu för tiden, vilken fantastisk resa aktien gjort. Men jag kan tänka mig att kursrusningen stannar av nu med tanke på reaktionen på gårdagens prognos, bolaget måste växa i sin värdering.

Trots allt fokus på Fingerprint finns det andra aktier som lockar och visar fin tillväxt. Jag kan inte klaga på höstens utveckling för portföljen, flera har slagit kursrekord, till exempel Avanza, Intrum Justitia, Bure och Vitec.

Jag är extra nöjd med utvecklingen i mina senaste investeringar som Beijer Ref, CellaVision, Invisio och Collector som alla klättrat uppåt.

Men alla pilar pekar inte uppåt, Ratos har stått och stampat under lång tid och frågan är vad som händer nu när bolaget byter styrelseordförande, fortsätter bolaget på det inslagna spåret eller kommer förändringar att annonseras?

Elekta har till sist vänt uppåt efter förbättrat resultat i den senaste rapporten, äntligen ser bolaget ut att gå i rätt riktning. Men det är en bit kvar innan jag ligger på plus.

Som jag skrivit tidigare har jag varit tvungen att prioritera annat än börs och blogg den här hösten. Jag räknar med att vara igång med bloggen som vanligt efter nyår.

Något jag prioriterat är att hälsa på dottern i USA då hon var ledig under Thanksgiving. Passande nog var det även Black Friday och jag fick en hel del julklappar köpta.

Men vilket hav av folk, det verkar inte vara något fel på konsumtionen där inte, även om det påstås att den fysiska handeln gått ner till förmån för e-handeln så var det inget som märktes.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot mer frekventa uppdateringar efter nyår. Väldigt intressant att läsa din blogg.

Anonym sa...


Du skriver inget om ditt nya innehav i Alimak trots din kommentar den 9 september efter förvärvet: "Nu hoppas jag på fortsatt god tillväxt, det ska bli spännande att följa bolaget framöver."

finansmamman sa...

Hej, jag har sålt Alimak i samband med kvittning inför det nya året.

Anonym sa...

På tal om kvittningsaffärer så undrar jag vad du gjort med ditt innehav i Lexington. Du har vid några tillfällen uttryckt hur nöjd du varit med utvecklingen i det bolaget. När du skrev dessa positiva kommentarer stod aktien i intervallet 55 - 60 kronor. Idag är det snarast 40 - 45 kronor som gäller. Har du kvar aktierna eller har du kvittat den förlusten också? Och i så fall, har din tilltro till bolaget ändrats?

finansmamman sa...

Jag sålde Lexington i höstas. http://finansmamman.blogspot.se/2015/10/tva-nya-innehav-cellavision-och-invisio.html