19 november 2015

Köper Fortnox igen

Efter den senaste tidens förskräckliga händelser i Paris som överskuggar allt, kan det vara svårt att sätta fokus på börsen igen, det kan kännas en aning futtigt, men vardagen måste gå vidare.

I september köpte jag några aktier i kylgrossisten Beijer Ref till portföljen, hittills har utvecklingen varit god, kursen närmar sig tvåhundrakronorsstrecket. En bra rapport och ett nytt förvärv ger aktien en skjuts uppåt.

Det senaste förvärvet är en av Storbritanniens största kylgrossister och med det blir Storbritannien den näst största marknaden i Europa efter Frankrike. Jag tror fler förvärv kan komma framöver och framför allt tror jag att Beijer Refs produkter kommer att se en ökad efterfrågan. Aktien får ligga kvar i portföljen.

En annan aktie som fått förnyad fart är Fortnox, ett bolag jag haft i portföljen av och till. Bolaget fortsätter att visa fin tillväxt, den senaste rapporten var mycket bra där tillväxtmålen till och med överträffades.

Det bör finnas fortsatt potential, en stor del av tänkbara kunder har fortfarande inte gått över till molntjänster. Det finns alltså en stor marknad kvar att bearbeta. Jag har återigen köpt aktier i Fortnox.

Desto trögare har det varit för avknoppningen från Fortnox, lilla Fint som ska sälja Fortnox program på utvalda marknader i Europa, men kanske lossnar det en dag där också. Jag har även köpt några aktier i Fint och hoppas förstås att det bolaget ska göra om samma resa som Fortnox.

Fint är en högriskaktie och en krydda för mig, som alltid kryddar jag försiktigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte värderingarna rätt höga för båda bolagen? Räknar du med att den snabba tillväxten i bolagen kommer kompensera för det innan vi får upp räntan igen?

Anonym sa...

Vad tror du om vårdföretaget Attendo när det börsnoteras?

finansmamman sa...

Hej,
Jo, men med tiden tror jag bolagen kommer att växa i värderingarna.

Svårt att säga då jag inte läst prospektet. Själv avstår jag från teckning.

Ella sa...

Jag måste bara säga att jag gillar din blogg så mycket! Väldigt spännande läsning!