4 april 2016

Högsäsong för bolagsstämmor

Snart är det högsäsong för bolagsstämmor, en som lär bli extra intressant och går av stapeln imorgon är stämman hos Swedbank. Ja, nu föreslås inte omval av ordförande Anders Sundström, men jag gissar att det ändå blir heta diskussioner, även om den hetaste frågan redan verkar vara löst. Men beviljas vd och ordförande ansvarsfrihet?

Efter alla turer som varit i samband med topparnas fastighetsaffärer har förtroendet för banken säkerligen påverkats hos både privat- och affärskunder.

Nu gäller det att få en ny ledning på plats som kan reparera skadorna och återställa förtroendet. Det kan förstås ta sin lilla tid, det går ju snabbt att rasera ett varumärke, men det oftast betydligt längre tid att reparera.

Än så länge har inte aktiekursen påverkats nämnvärt av turbulensen, vi får se vad som händer efter stämman. Uppstår en svacka i kursen kan det bli köpläge.

Själv tänker jag inte besöka Swedbanks bolagsstämma imorgon, utan väljer Beijer Almas stämma som är samma dag, dessutom här i Uppsala. Det känns också lite mastigt att besöka två stämmor samma dag.

Annars är det deklarationstider och jag ska försöka få den klar så fort som möjligt. Det finns en del att reda ut när det gäller aktieförsäljningar med nyemissioner, splittar osv. Men det blir ändå allt enklare att deklarera, ännu enklare förstås om man har ordning på avräkningsnotorna.

I helgen har jag varit kulturell, tillsammans med min man var jag och lyssnade på Gunilla Backman som sjöng Barbra Streisandlåtar , vilken röst, fantastisk!

4 kommentarer:

Signs sa...

banksektorn internationellt sett är spännande. Risken är mkt hög men samtidigt har vi många internationella storbanker som handlas långt under eget kapital. Många har också dragit in eller skurit ner utdelningarna ordentligt. Jag har lagt upp en högrisk portfölj med Santander, Deutsche, Credit Suisse, Barclays, RBS, Citibank och några till. Det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig på 5 år sikt. På kort sikt räknar jag att det mkt väl kan fortsätta ner ordentligt, men det är jag van vid vid denna typ av risk investeringar..

Frida sa...

Deklarationen! Tack för påminnelsen

Anonym sa...

Aktieförsäljningar,
Nyemissioner,
Splittar,
Avräkningsnoter??????
Har du inte KF? - då slipper du allt sådant...

finansmamman sa...

Hej,
Till Signs, en mycket spännande portfölj som förhoppningsvis ger dig bra vinst med tiden. Själv har jag sneglat på Santander, men inte kommit till skott ännu.

Till Anonym,
Javisst vore det skönt att slippa uträkningarna, har dock en del gamla innehav på en vanlig depå, nya innehav på ISK.