9 september 2010

Mycket info på nya ekonomisajter

Det dyker upp nya ekonomisajter på löpande band och för den som önskar finns hur mycket information som helst att inhämta. Det gäller att sålla, risken är annars att man blir sittande vid datorn dygnet runt, kvalitén kan också vara blandad.

Börshandlade fonder, så kallade ETF:er är på frammarsch i Sverige. Det fina med en börshandlad fond är att de går att handla direkt över börsen precis som en aktie. Dessutom är förvaltningsavgifterna låga jämfört med vanliga fonder.

Utbudet är stort, det går att handla med till exempel olika börsindex, räntor,valutor, råvaror, olika sektorindex, tillväxtmarknader med mera. Här kan man till exempel hitta Bricfonder som kostar en bråkdel av en vanlig fond. Läs mina tidigare inlägg om börshandlade fonder här.

Sen en tid tillbaka finns en bra sida att studera för den som är intresserad av börshandlade fonder, etfsverige.se.

Placera.nu skriver om en ny sajt som lanseras i dagarna, ETFonder.se. Här fokuserar man på de mest intressanta börshandlade produkterna på svensk, nordisk, tysk och amerikansk börs.

En annan ny sida är Tradingportalen.com, en oberoende informationsportal inriktad mot trading. Här kan man också finna information om ETF:er.

Ja, listan kan göras lång. Själv har jag hittat till Derivatinfo.com som har ett bra utbildningsmaterial när det gäller till exempel optioner, warranter och terminer.

Det är lugnt på börsen idag. Oljepriset har tickat uppåt, min minilong i olja ligger nu på plus, eventuellt tar jag hem vinsten idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag vill tips er om att lägga till dessa bra jämförelsesajter för lån och sparräntor under era ekonomilänkar:

http://minalån.se
http://minränta.se

Anonym sa...

Hej,

Jag vill tips er om att lägga till dessa bra jämförelsesajter för lån och sparräntor under era ekonomilänkar:

http://minalån.se
http://minränta.se