22 november 2010

Både Hexagon och Irland behöver pengar

I fredags presenterades villkoren för Hexagons nyemission. För varje befintlig Hexagonaktie erhåller aktieägaren en teckningsrätt, tre teckningsrätter ger i sin tur rätt att teckna en ny aktie till priset 74 kr.

Avstämningsdag är 29 november och teckningstiden löper från 2 december till 16 december. Handel med teckningsrätter pågår mellan 2 december och 13 december.

Teckningskursen är satt till 74 kr, lägre än jag förväntat mig. Det här ger en bra marginal för en eventuell nedgång i aktien.

Nu ska emissionen först klubbas igenom på en extra bolagsstämma i veckan, teckningstiden börjar 2 december, det finns alltså tid att tänka efter hur man ska agera.

Jag kommer att teckna mig för nya aktier, men förmodligen inte vara med i emissionen fullt ut, resterande teckningsrätter säljer jag över börsen. Det väntar som bekant fler nyemissioner, bland annat i Hexpol.

Stödpaketet till Irland tycks lugna börserna, men speciellt lugnt på Irland lär det inte bli. Det är just den sociala oron som jag tycker är bekymmersam, man vet inte riktigt vart den leder.

Men förhoppningsvis lugnar det ner sig och på sikt kommer sparåtgärderna att leda till en förbättring för landet, dess befolkning och EU i sin helhet.

I helgen har jag varit publik på både tennis och innebandymatcher, lika nervöst och spännande som vanligt, men det är väl så idrott ska vara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har några HQ bank kvar, drygt -95 % i kursutveckling. Inget att sälja förstås, men tror du att det är något att ha kvar? Eller ska jag inför årsstädning sälja och kvitta mot vinst?
Anne

finansmamman sa...

Hej Anne,
Själv har sålt mina HQ aktier och använder förlusten till kvittning.