1 februari 2011

Behåller Micronic Mydata

Aktiespararna har kommit till slutsatsen att Galdermas bud på Q-Med inte är finansiellt skäligt och rekommenderar sina medlemmar att tacka nej. Budet på 75 kronor speglar helt enkelt inte potentialen i Q-Med.

Vidare menar Aktiespararna att bokslutet visade på ett starkt fjärde kvartal jämfört med det svagare tredje kvartalet, det ändrar bilden väsentligt. Jag kan bara hålla med, tillväxten ser mycket bra ut. Fortsättning följer...

Micronic Mydata har kommit med sin rapport på morgonen och visar upp ett bra resultat, efter skatt 111 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra -143 miljoner kronor för samma period. Vilken vändning!

Men inga överraskande siffror eftersom bolaget tidigare justerat prognosen för 2010. I rapporten står att läsa att Micronic förväntar sig en stabil marknadsutveckling 2011, men tillväxttakten beräknas bli betydligt lägre än 2010 som var ett återhämtningsår. Kanske inte så konstigt, det gäller säkert fler bolag.

Men en besvikelse för många, aktiekursen backar idag. Jag tycker Micronic är ett spännande bolag och jag behåller min aktier tills vidare.

Nu väntar jag på att Note ska göra samma fina vändning, rapporten kommer nästa vecka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför tror du aktien sjönk trots de fina siffrorna. Är det endast tillväxtprognisen tror du?

finansmamman sa...

Hej,
Jag tror att en del hade för höga förväntningar på rapporten. Prognosen var redan justerad och inprisad i aktien. Jag tror kursen kommer igen.

Anonym sa...

Vad tror du om H&M?

finansmamman sa...

Jag avvaktar med köp, tror kursen kan komma att fortsätta ned.