24 april 2007

Rekordnotering för Alfa Laval

Helgen försvann som vanligt i ett nafs, jag har tillbringat den mesta tiden i en idrottshall, barnen har spelat innebandycup. Nu går det mot sommar och då tar fotbollen vid, mycket träning och matcher nästan varje helg, inga fritidsproblem alltså.

Alfa Laval kom , med sin delårsrapport igår och den var bättre än väntat, orderingången ökade med 36% och försäljningen med 34%, kursen gick upp kraftigt, rekordnotering, och framtiden ser ljus ut. Nu har jag skrivit så mycket om Alfa Laval tidigare så jag tänker inte gå in djupare. Det som dock är intressant är, att Alfa Laval noterat ett ökat intresse för miljöinvesteringar och produkter för vatten och avlopp. Miljö pratas det ju mycket om nu och där finns säkert mycket att göra.

Eastpoint har också lämnat sin delårsrapport, omsättningen ökade med 122% till 30,6 milj, kundantalet ökade från 56000 till 60000, snabb tillväxt. Mål för 2007 är en omsättning på 180 milj.kr. Dotterbolagen går bra förutom Crystone i Norge, men det jobbar man på. Kursen backar något men det är ändå en spännande aktie. Vänder börsen nedåt så blir nog fallet högt för Eastpoint, men någon krydda måste det finnas i portföljen.

3 kommentarer:

Diversifierad sa...

Hej där! Jag skrev ett svar i ett av dina gamla inlägg, En ny krasch eller bara hicka, i förra veckan... Ifall du hade missat det.

finansmamman sa...

Hej!
Har missat ditt svar men nu har jag läst det, bra att du gjorde mig uppmärksam på det.
Har tittat lite på Fenix Outdoor, de har fått en hel del köprekommendationer på sistone.Området känns kanske en aningen smalt, men med alla uppmaningar om att värna om miljön,(såg Al Gores miljöprogram häromkvällen),kanske folk kommer att resa mindre och semestra mer hemma. Det borde innebära en ökad försäljning av friluftsprodukter, blir det sen en lågkonjuktur på det, ökar nog försäljningen ytterligare.
Jag har annonser från Tradedoubler och Affiliator, men de ger inte många kronor.Sen är det svårt att hitta annonser som inte blinkar och stör för mycket, det krävs nog oerhört många besökare för att tjäna något på dessa. Det verkar lättare med AdSense,där kan det bli en liten extrainkomst, men återigen så krävs det många besökare.Man får prova sig fram lite, byta annonser oftare kanske.

Mvh
Finansmamman

Diversifierad sa...

Okej, då avvaktar jag ytterligare med att skaffa nåt annat än AdSense. Har haft uppfattningen om att det är som du säger, men det var skönt att få det 'bekräftat'.

Vad sägs om ett länkbyte förresten?