17 september 2008

Det här känns igen

Jag skyndar mig att sälja XactBull idag, uppgången tror jag är högst tillfällig, men ändå en liten paus i allt elände. Det lär komma mer, än är bankerna ganska tysta men krisen är här och sprider sig förmodligen snabbt. Det känns som jag varit med om det här förut, en upprepning av 90-talskrisen, hur kan detta hända igen? Allteftersom åren gått har bankerna blivit mer och mer frikostiga med lån, hjulen har snurrat på och vilken bank vågar säga nej till lån, när kunden bara har att vända sig till nästa bank. Nu sitter vi där igen, är det månne en ny generation som tagit över bank och finanssektorn, som inte upplevt tidigare kriser och tror att det är ständig högkonjunktur?

Nåja, efter regn kommer solsken...

4 kommentarer:

Jim sa...

Ja man kan fråga sig hur bankernas ledning tänker...som jag har för mig att jag skrivit i ett tidigare inlägg här...folk glömmer att det nånsin funnits sämre tider så fort det varit högkonjunktur i några år, och lånar å slösar hejdlöst.

För egen del ligger jag kall i dagsläget, har köpt lite BEF i två omgångar och säljer inget alls just nu, funderar på en del andra köp också men tar det rätt lugnt.

finansmamman sa...

Hej!
Jag gör som du ungefär, säljer ingenting men tittar på ev. köp, men har inte så bråttom.

FinansFlingan sa...

Nyintresserad som jag är, så undrar jag vad XactBull är för något, samt var eller hur man köper XactBull?

finansmamman sa...

Xact Bull är en börshandlad fond, du köper och säljer den som en vanlig aktie, brukar stå under "börshandlade fonder". Bull följer OMX30 index, de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, den ger en hävstångseffekt på 1,5 gånger index. Det finns också Xact Bear som stiger när börsen går ned med samma hävstång som Bullfonden.Om du skriver in Xact Bull i sökrutan högst upp till vänster på bloggen får du fram det jag skrivit tidigare om xactfonderna.