3 september 2008

Funderar över dollarkursen

Jag har sålt min Xact Bullfond nu på morgonen för 124,60 och det blev en liten vinst, köpte för 114,40.
Budet på Gunnebo Industrier har också gått igenom, aktierna är sålda och pengarna insatta på depån, där får de stå så länge tills jag funderat ut hur och när de ska placeras.

Är botten nådd? Ja, det är det ingen som vet, även om många tror sig veta, men åsikterna går förstås isär. Det skulle ju vara lätt att göra affärer med facit i hand. Jag minns tidigare nedgångar då man tänkt att nu måste botten vara nådd, men börsen har bara fortsatt ned. Inte är det roligt vid dessa tillfällen, men börsen har ändå alltid kommit tillbaka starkt. Så håll ut!

Jag har funderat lite över dollarkursen. Nu ser det ut som den är i en uppåtgående trend, men står fortfarande lågt jämfört med några år tillbaka. Helst skulle jag lägga pengarna i en börshandlad fond s.k. ETF, exchange traded funds där avgifterna är låga. Utbudet är ganska så magert i Sverige så jag ska kika lite på de utländska fonderna. Kanske är det rätt tid att gå in nu, om dollarn fortsätter upp vill säga. Det får bli lite av en chansning och samtidigt kan jag lära mig lite om de utländska etf-fonderna.

3 kommentarer:

Finansmannen sa...

Jag är rädd att dollarkursens utveckling kommer att spela svenska konjunkturen ett spratt, dvs inverka negativt.

Grön sa...

När dollarkursen går upp, är det sannolikt att eurokursen går ner. Det är klart att det påverkar kronans värde.

finansmamman sa...

Ja, det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna. Det ekonomiska läget strävar efter ett jämnviktsläge.