16 juli 2015

Handla och efterfråga grekiska produkter!

Efter en vecka med fint väder har vi ett hejdundrande åskväder här idag, det passar bra att ägna lite tid åt börsen. Hoppas bara att åskan inte slår ut strömmen, det händer annars ganska ofta här i sommarstugan.

Idag har det varit en bra dag för mina aktier, bland annat har Intrum Justita och Alfa Laval kommit med bra rapporter. 

Igår lämnade Avanza fina siffror och börskursen tog ett kliv uppåt. Det har ju varit ett bra år för nätmäklaren med ökat kundantal och hög handelsaktivitet. Lägre courtage lockar till fler affärer, men kan slå tillbaka mot Avanza i sämre tider.

Den senaste tiden har det mesta handlat om Grekland. I Aten har lånepaketet röstats igenom i parlamentet, men än är det en tid kvar tills alla bitar faller på plats. Jag är rädd för att oron kommer att fortsätta, så sakta kan också fokus komma att flyttas från Grekland till Storbritannien.

Är det något som Grekland har så är det sol och ett fantastiskt övärld. Men även i år ser turistsäsongen ut att spolieras. Tråkigt när landet så väl behöver inkomster. 

Annars kan man här hemma handla och efterfråga grekiska produkter för att stötta landet, men inte heller det är så lätt, jag har noterat minskat utbud av grekiska oliver och Retsinavinet som jag gillar att ta ett glas av ibland är svårt att hitta.

Ja, ingen vet hur dramat i Grekland kommer att sluta, men helt klart går landet och dess invånare en tuff tid till mötes. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känns helt galet med ytterligare ett stödpaket till Grekland. På samma sätt som man inte köper aktier i skräpbolag som ljuger om sin bokföring lånar man inte heller ut pengar till de som struntat i att betala tidigare lån. Denna cirkus är bara ytterligare ett sätt att leva på andra bekostnad ytterligare en gång.

Anonym sa...

Så himla kul att läsa en kvinnas blogg om finanser. Jag har nyligen börjat intressera mig för aktier. Har läst två böcker skrivna av män. De var verkligen inspirerande, men det känns ännu bättre att läsa en kvinnas idéer, tycker jag.
Tack för en trevlig blogg. En "Om mig"-text, skulle vara roligt att läsa.
// Malin "Pysselparty.se"

finansmamman sa...

Till Anonym,
Ja, meningarna går isär om Grekland och än är förmodligen inte sista ordet sagt.

Till Malin,
Roligt att du uppskattar bloggen, ska skriva en "om mig" text.