28 oktober 2015

Två nya innehav, CellaVision och Invisio

Oj, oj vilken formidabel uppgång i biometriaktierna! Det är sällan man ser en så snabb uppgång, det påminner om Framfab, Icon Medialab och Ericsson under den värsta it-haussen, skillnaden är dock att i de två förstnämnda fanns ingen substans alls, vilket det idag gör i biometribolagen.

Sen är det oerhört svårt att bedöma om värderingen är riktig eller ej, det svänger också kraftigt runt aktiekurserna. Själv har jag valt att stå utanför, men gratulerar alla aktieägare och hoppas att framgångarna fortsätter.

Det har som sagt varit glest mellan inläggen, men helt overksam har jag inte varit. Jag har sålt Lexington, inget fel på bolaget i sig, men omsättningen i aktien är väldigt liten, det är en bidragande orsak till att jag inte vill öka på innehavet utan väljer att sälja istället. Det kan komma att omprövas den dag omsättningen ökar.

Två nya innehav är medicinteknikbolaget CellaVison och kommunikationsbolaget Invisio Communication, bolag som jag följt en tid.

Lite kort utvecklar och säljer CellaVision digitala lösningar för medicinsk mikroskopering inom hematologi, blodananlyser. Manuella mikroskop ersätts av digital bildanalys, vilket är både tidsbesparande och kvalitetsmässigt en stor förbättring.

Invisio utvecklar och säljer kommunikationsutrustning i krävande miljöer, som avancerade headset. Kunder är bland annat räddningstjänst, polis och militär. Den senaste tiden har bolaget tagit hem flera order, senast från miltären i Australien.

Eftersom vi lever i en alltmer orolig värld tror jag, tyvärr måste jag säga, att Invisios produkter kommer att se en ökad efterfrågan.

Båda spännande bolag som visar fin tillväxt och bör ha potentialen att kunna fortsätta växa.

3 kommentarer:

Signs sa...

Fingerprint är ett intressant fenomen, jag tittade på aktien igår och insåg att börsvärdet då var ca 30 miljarder. Helt galet för mig. Övervärderad spekulationsaktie är mitt konstaterande. Men många tycker annorlunda och det ska bli mkt spännande att se var vi är om 5 år värderingsmässigt. Ibland har man fel, men tvivlar på att det är denna gång..

Cellavision och Invisio är två fina bolag, lycka till med dem.

Jim Nyberg sa...

Många småsparare med alltför koncentrerad portfölj fick sig en dyrköpt läxa idag, och många traders tog hem miljoner i vinst, precis som dom gjorde igår för övrigt. Vad FING är värt är det många som sagt att det är omöjligt att uttala sig om, så volatiliteten, spekulationerna och det stora intresset lär bestå.

finansmamman sa...

Ja,det ska bli spännande att följa utvecklingen för bolagen.