17 oktober 2008

Det rör på sig i bankvärlden

Nu börjar det röra på sig inom den svenska bankvärlden, HQ Bank köper den svenska delen av Glitnir, vilket innebär nya kunder och ett ökat utbud av produkter och tjänster. Priset är 60 miljoner kronor, låter som ett fynd. Förmodligen kommer vi att få se fler affärer inom banksfären.

Jag har haft trassel med bilen en tid, det är inte alltid den vill starta. Det visade sig vara ganska så lång väntetid till bilverkstaden, det väckte en liten idé. Nybilsförsäljningen minskar och vi kommer att reparera våra bilar mer, verkstäderna borde få fullt upp, kanske Mekonomen vore något att satsa på. Jag har inte alls följt den aktien men jag ska ta och titta lite närmare på den. Vad tror ni läsare om Mekonomen?
Att min bil sen inte blev klar är en annan historia. Nuförtiden kopplar man tydligen upp bilen till en dator för att felsöka, bilkillen snubblar över datasladden och allt blev svart, nu ska datorn först på lagning...Helt otroligt, när jag äntligen fått in bilen på verkstan, man kan ju undra om det är sant men så löd beskedet jag fick.
Nytt försök till felsökning ska göras nästa vecka. Tilläggas kanske, det var inte en Mekonomen verkstad.

4 kommentarer:

bollkoll sa...

Den enda aktien jag har just nu är Mekonomen. Jag köpte den på ett tips från en vän jag litar på. Det var 1,5 år sedan och på den tiden har den tappat halva värdet...
Men men, jag tror ännu på den. De växer och visar hyfsad lönsamhet. Är dock inte så insatt så jag ser fram emot att läsa andras svar.

Anonym sa...

Intressant inlägg som vanligt :)

Själv har jag snegla på en annan aktie, nämligen Industrivärden C. Börsras, bra utdelning och starkt bolag. Känns stabilt, Dessutom är huvudinehaven i detta investmentbolag: Sandvik, Handelsbanken, SSAB, Ericsson och SCA.

Sandvik känns som ett bra,starkt och välskött bolag som nog blir bra om man kollar några år framåt.

Handelsbanken är visserligen en bank, och kanske inte det bästa innehavet just nu. Men banken är stor och säker och har inte tappat så himla mycket i % om man jämför med övriga aktier på marknaden.

SSAB känns också som en bra aktie med framtids potential. Kolla bara på alla analytiker som anser att denna aktie borde stiga med över 100%.

SCA, är i mina ögon också ett bra bolag och äga. Stabilt, mycke skog, bra utdelning. Och i framtiden så kan vi ju inte använda oss av fossila bränslen längre, och skogen kommer nog bli en viktig marknad. SCA gynnas säkerligen av detta då dom har ett stort ägandeinnehav av skog.

Vad tror ni om Indurstrivärden ?

MVH / Johan

finansmamman sa...

Till Bollkoll: lite dåligt med svar på frågan Mekonomen, själv har jag ännu inte hunnit studera aktien närmare.

finansmamman sa...

Hej Johan!
Jag tycker Industrivärlden är en bra stabil aktie, med bra spridning i portföljen. Precis som du säger "välskötta bolag", och priset ser attraktivt ut.