19 april 2010

Vinnare och förlorare på vulkanaskan

En ny spännande börsvecka, visserligen ser den ut att börja nedåt men en hel del höjda riktkurser har ändå presenterats nu på morgonen.

Det är bland annat Ericsson som får en höjd riktkurs till 90 kr av Nomura, följd av Getinge, Scania, Volvo, Investor som alla får höjda riktkurser från olika analyshus. Det kan ge en viss draghjälp.

Vulkanaskan fortsätter att ställa till problem även om viss flygtrafik tycks komma igång idag. Det här flygstoppet kommer synnerligen olägligt för många flygbolag med tanke på den redan tuffa ekonomiska situation de befinner sig i.

Det påverkar naturligtvis även många andra företag negativt och hur slutnotan kommer att se ut är det förstås ingen som vet.

Det finns vinnare på krisen också, jag kan tänka mig att bussbolagen har mycket att göra, hotell-och konferensanläggningarna får säkert ett uppsving och kommunkationsbolagen bör ha goda tider.

I veckan rapporterar flera av "mina" bolag, bland annat Axfood, Getinge, Q-Med, Volvo och Ericsson. Intressantast att ta del av är Volvo, hur långt har man kommit i återhämtningen?

I helgen har vi börjat snygga till i trädgården, klippt ner gammalt ris och krattat löv. Men vi är långt ifrån klara, löv finns det gott om, de verkar aldrig ta slut.

Inga kommentarer: