27 oktober 2010

Fortsatt hög tillväxt för BioGaia

Tillväxten fortsätter för BioGaia, om än i lite mindre takt. Bolaget har lämnat sin rapport för det tredje kvartalet idag, fina siffror, både vinst och omsättning ökar. Försäljningen av probiotiska droppar och tabletter i Europa går mycket bra, i Japan däremot går försäljningen lite trögare.

I Japan pågår dock förändringar i försäljningsleden, genom ett avtal med en av Japans största grossister har man nu förhoppning om att lanseringen av bolagets produkter ska komma igång på allvar.

Sen har vi Kina som förstås är en jättemarknad. Där räknar BioGaia med att komma igång med försäljningen av probiotiska droppar i slutet av 2011.

Intressant att ta del av vd Peter Rotchilds ord om EFSA, European Food Safety Authority och dess regelverk när det gäller närings- och hälsopåståenden för livsmedel inom EU.

BioGaias vd menar att reglerna inte är tillämpliga på de flesta av BioGaias produkter. Reglerna är till för livsmedel som minskar risken för sjukdomar, BioGaias produkter däremot rekommederas till personer som är i behov av probiotika.

Det är heller inte nödvändigt att göra ett hälsopåstående eftersom produkterna rekommederas av sjukvårdspersonal. Blir det aktuellt i framtiden med produkter som minskar risken för sjukdom kommer bolaget att söka godkännande hos EFSA.

Jag behåller mina BioGaia, jag förväntar mig ökad tillväxt när försäljningen i Asien tar fart.

Nu ska vinterdäcken på.

Inga kommentarer: