1 juni 2011

Behåller Nokia

Idag är det halvdag på börsen, sen väntar långhelg för många. Själv börjar jag med studentuppvaktning, hoppas nu bara att solen tittar fram, sen har vi tänkt oss några dagar i stugan innan det är dags för nästa tennisturnering.

Nokia vinstvarnar, ajdå! Försäljningen minskar och når inte upp till tidigare lämnade prognoser, bolaget slopar även prognosen för helåret. Anledningen är den tuffa konkurrensen bland smartphones där Nokia hamnat på efterkälken.

Arbetet går dock vidare med Nokiamodeller som ska innehålla operativsystemet Windows Phone 7, planerna är att första modellen ska finnas i handeln före årsskiftet.

Om man lyckas eller inte är ju den stora frågan, men helt klart är att bolaget går en tuff tid till mötes, aktien kommer säkert att gå knackigt en längre tid och facit i hand har vi först om något år. Jag behåller mina Nokiaaktier tills vidare.

Desto bättre går det för Ericsson som tagit hem en stororder i Australien värd ca 7,4 miljarder kronor, inte illa.

Annat att glädja sig åt är att AstraZeneca fått sin hjärtmedicin Brilinta godkänd i Kanada, kanske sätter det lite fart på aktien, det vore bra för min future.

Trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kör du med kapitelförsäkring eller vanlig depå?

Anonym sa...

Nokia har en bra potential, mycket kapital i kassan och stora forskningsresurser. Inte läge att räkna ut nokia och troligtvisare en fortsatt spelare på världsmarknaden.Frågan är dock om inte den upphöjda rollen kommer att minska?! Med Windows blir det svårt att göra om Appels bedrift.Klart att Du köper billigt om det går vägen.

finansmamman sa...

Hej,
Jag kör med vanlig depå.

Jo, den upphöjda rollen minskar nog, men jag tror precis som du att det är för tidigt att räkna ut Nokia.