17 juni 2011

Svolder kompletterar verksamheten

Det är inte rapportsäsong just nu, men ett bolag som har rapporterat idag är investmentbolaget Svolder.

Bolaget redovisar ett resultat efter skatt på 58,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra på 35,4 miljoner kronor. Ett bra resultat med andra ord.

En del förändringar i Svolders portfölj har skett, bolaget har bland annat ökat i JM och G&L Beijer och minskat i NCC och Niscayah. En nyhet är att Svolder söker fondbolagstillstånd hos Finansinspektionen, intressant, bolaget får ytterligare ett ben att stå på.

MedicPen som jag nämde häromdagen, läs här, har ingått ett samarbetsavtal med ett danskt bolag om leveranser av sin produkt, tablettdispensern Medimi, inom vården i Danmark. Aktien tog ett rejält kliv uppåt idag, över 50 procent. Som sagt värt att hålla ögonen på.
Fet

Det blev ändå ett hyggligt avslut på börsveckan. Löser man krisen i Grekland, om än tillfälligt, finns det förhoppningar om att nästa vecka kan bli riktigt bra.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle vilja veta vad du tycker om di artikeln från 110617:"Norsk finansman: Jag tror på ragnarök"

Undrar vad som händer med den globala ekonomin vilka är de grundläggande antagandena om ekonomin och det finansiella systemet och vilka är de resurser i både natur och kultur, som vi har grundat våra beslut på under de senaste 50 åren - är de fortfarande aktuella? Chris Martenson, författare till Crash Course, formulerar det så här;

"Så här kan man sammanfatta det hela. Vi känner vissa fakta. Vi vet att energi krävs för all tillväxt och komplexitet. Vi vet att överskottet på energi minskar. Vi vet att den billiga oljans tid är förbi. Och vi vet att oljekostnaderna kommer att sluka en allt större andel av vår totala budget på grund av detta. På grund av dessa fakta finns det vissa risker. Det finns en risk för att vårt exponentiella penningsystem inte kommer att fungera i en värld med minskande energiöverskott. Det passar helt enkelt inte för uppgiften och det finns risk för att vårt samhälle kommer att tvingas att bli mindre komplext. Om man verkligen tänker efter vad detta med minskad komplexitet betyder så inser man att det faktiskt inte är lite." Chris Martenson http://www.chrismartenson.com

Har du samma pessimistiska prognos som de.

Ha en bra dag!
V

finansmamman sa...

Hej,
Nej, jag är inte lika pessimistisk som ovanstående talare.Visserligen står vi inför stora ekonomiska problem, men det har vi gjort förr och situationer har retts ut. Skillnaden är att nu är ekonomin global och det gör det svårt att sia om framtiden och dess utveckling.