21 juni 2011

Tecknar Doxa

I Uppsala finns en hel del intressanta forskningsbolag inom life scienceområdet, ett är medicinteknikbolaget Doxa som jag har haft ögonen på en längre tid.

Doxa verkar inom dentalbranschen, bolaget utvecklar, producerar och säljer dentala biokeramiska produkter. Verksamheten baseras på teknologin Ceramir, ett dentalcement med nanostruktur.

Huvudprodukten Ceramir Crown & Bridge används till att att cementera kronor och broar. Fördelarna med Ceramir är att materialet integreras med tanden, risken minskar för besvär som ilningar, spänningar och karies.

Ceramir C&B lanserades på den svenska marknaden 2009 och mottogs väl. Avtal finns med Nordenta, Sveriges ledande distributör av dentalprodukter.

Det riktigt spännande är att i år har Doxa slutit ett avtal med den amerikanska distributören Henry Schein, världens största leverantör av dentala produkter och den internationella lanseringen har börjat.


Lyckas Doxa är marknaden stor, enbart i västvärlden görs cirka 150 miljoner cementeringar per år, det motsvarar ett marknadsvärde på 11 miljarder svenska kronor.

Naturligtvis finns det risker också, bolaget kan misslyckas med försäljningen, marknaden kanske prioriterar känd teknik och konkurrenter kan dyka upp, man kan heller inte utesluta fler nyemissioner.

Men jag ser också stor potential i Doxa, bolaget har en färdig produkt som är godkänd och registrerad i Europa och USA. Ytterligare produkter kommer att lanseras i framtiden.

Doxa handlas på den Alternativa Aktiemarknaden. Just nu pågår en nyemission i bolaget, riktad men även öppen för nya aktieägare. Teckningstid 10-24 juni. För den som är intresserad finns prospekt på www.doxa.se . Lyssna gärna på företagspresentationen på Aktiespararna.

Själv har jag tecknat mig för aktier i nyemissionen, kanske var jag lite för snabb igår när jag sa att jag avvaktar med nya affärer.

5 kommentarer:

Christina sa...

Modigt! Blir det bra kan det nog bli riktigt bra!
Skönt att se lite action även när marknaden är skakig!

www.takeachanceonme.se

Signs sa...

spännande bolag. Vågar dock inte teckna själv. Fokus just nu är på direktavkastande bolag för att bygga upp ännu mer cashflow och detta är ju motsatsen till ett bolag med direktavkastningspotential.

Börsvärde på teckningskurs runt 180msek om jag räknat rätt. Känns högt vid första anblick, men jag har ju heller inte läst in mig på företaget..

finansmamman sa...

Till Christina,
Ibland måste man våga.

Till Signs,
Bolaget betraktar jag som krydda i portföljen, knappast ett bolag för den som letar direktavkastning.

Signs sa...

gällande kryddor - jag har faktiskt köpt lite i Ellen under sista tiden, tycker bolaget kommit med en rad bra nyheter samtitidgt som kursen gått ner. Det får bli min krydda. Tycker det finns hyfsade möjligheter att de börjar visa vinst inom snar framtid.

finansmamman sa...

Ellen tror jag mycket på, det känns som bolaget är på rätt väg.