28 september 2011

Kärnkraftverken går på sparlåga, oro befogad

Ena dagen är det eufori på börsen, nästa dag bär det utför igen, ja, det är inte lätt att hänga med i svängarna.

Efter gårdagens kraftiga uppgång har jag köpt en Xact Bear, som väntat en rekyl idag och jag tror att nedgången håller i sig några dagar.

Grekland har klubbat igenom nya skatter och besparingar, ett steg på vägen mot nya utbetalningar av nödlånen. Men får den grekiska regeringen folket med sig? Det är en nödvändighet, men i dagsläget ser det svårt ut, det är oroväckande med alla strejker och protester.

Kärnkraftverken går på sparlåga, sex av tio reaktorer står stilla i Sverige på grund av revisioner och driftstörningar. Hur kan kärnkraftsoperatörerna lova att driften ska vara i full gång i vinter?

Det är ju just under revisioner fel upptäcks och att de kan vara svåra och tidskrävande att åtgärda, ja, det har vi lärt oss, så visst är det befogat med oro inför vintern.

Oljebolaget Enquest har backat på börsen. Produktionsprognosen för 2011 har skrivits ner vilket bidragit till fallet. Men insiders fortsätter att köpa, nu senast har styrelseordförande Jim Buckee ökat på sitt innehav med 50 000 aktier.

Jag håller ett öga på aktien som ingår i min portfölj, eventuellt ökar jag på mitt innehav.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bild !!! Är det du som tagit den ?? Kul att se ditt inlägg på Avanza !!!

Karin

nisse sa...

Att hålla kärnkraftverken i drift på ett säkert sätt,är tydligen inte det lättaste.Vill minnas att man förra vintern sköt upp driftsättningen av några kärnkraftverk månad efter månad.Eftersom tekniken är så avancerad är det tydligen svårt att planera alla moment.

finansmamman sa...

Hej Karin,
Det är min dotter som tagit bilden, hon har en enorm bildbank.

Nisse,
Ja, de börjar dessutom bli gamla och kräver mer i underhållning.

Anonym sa...

Hej Finansmamman, tack för en snygg och bra blogg.
Har själv en blogg, inom annat område, och undrar en sak:
När man skriver en kommentar på din blogg så tar det ju en stund innan kommentaren syns. Har du någon uppfattning om HUR lång tid?
Har själv haft problemet att folk inte kunde lämna kommentarer, men fick rådet att byta från "inbäddat" till "helsida", så som du har det.
Bytte till "helsida" och testade att lämna en kommentar - det är nu 1 tim sedan, och fortfarande syns kommentaren inte...
Mvh Rolf

finansmamman sa...

Hej Rolf,
Kommentaren brukar synas på en gång. Kolla så att du inte har aktiverat kommentarsgranskningen.

Anonym sa...

Tack för tipset!
Mvh Rolf