24 november 2010

Tror på börsdipp, köper Xact Bear

Fortsatt oro inom eurozonen och därtill Koreaattacken drog ned börserna igår och nedgången ser ut att fortsätta idag. Riskaptiten minskar, tillfälligt eller om det är början på en längre rekyl nedåt återstår att se.

Det kan yppa sig fina köptillfällen, en rekyl nedåt kan man också kompensera med en Xact Bear som stiger när börsen sjunker. För att gardera mig mot nedgångar köpte jag Xact Bear 2 häromdagen, just nu ligger jag lite plus.

Sämre går det med min future i ABB, där ligger jag på minus men det är en bit kvar till stop/loss som ligger på 130 kr. Jag behåller minilongen så länge och följer utvecklingen på börsen.

Det kostar att förvärva och integrera företag, idag redovisar Hexagon notan för integrationen av Intergraph, samtidigt gör man en nedskrivning av övrig verksamhet. Inget som marknaden gillar och aktiekursen pekar nedåt.

Ellen, en av mina kryddor rapporterar idag. De tre första kvartalen visar den högsta omsättningen i Ellens historia, med både högre intäkter, ett starkare resultat och förbättrade marginaler.

Man jobbar på med nya avtal framförallt i Europa, nya avtal har tecknats i Tjeckien och Slovakien. I Frankrike har man dubblat försäljningen, i Tyskland pågår marknadsföring via tv och bolaget ser en stark försäljningsökning, lanseringen i Italien och Ungern går planenligt.

Ellen har även tecknat avtal med en ledande leverantör i Australien och Nya Zeeland. Beräknad produktregistrering under 2011 och därefter lansering.

Vd Monica Wallter ser möjligheter att visa positiva siffror under nära framtid. Spännande bolag med potential, men risken är hög. Konkurrenter kan dyka upp, patent gå ut, man kan heller inte utesluta att bolaget kan behöva stärka kassan i framtiden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

När du handlar med Xact Bear använder du dig av stop loss?

Är det alltid Xact Bear2 du handlar med när det gäller Xact Bear?

Bengt

finansmamman sa...

Hej Bengt,
Ja, när det gäller Xact Bear använder jag stop loss. Både Xact Bear och Bull ser jag som korta affärer.

Nej, det är inte alltid jag köper Xact Bear2, det varierar.

Anonym sa...

Hej!

Vad är det som avgör vilken Xact Bear du använder?

Bengt

finansmamman sa...

Det beror på hur säker jag känner mig på marknaden, men det är ju inte alltid jag har rätt.