18 april 2011

Angeläget att vd äger aktier i sitt bolag

Nu börjar utdelningarna ticka in på kontot, ett välkommet tillskott i kassan. I år ser det riktigt bra ut då flera bolag har höjt utdelningen. Jag brukar återinvestera en del på börsen vid lämpligt tillfälle, i väntan på det tillfället flyttar jag pengarna till ett konto med högre ränta.

Karolinska Developments börsintroduktion med nyemission lyckades över förväntan och finns nu att handla med på Mid-Caplistan, kursen idag ligger runt emissonkursen, 40 kronor.

Enligt Di har KD:s vd inte själv köpt aktier i bolaget, ännu. Annars kan man ju tycka att det skulle vara ett lämpigt tillfälle vid en nyemission.

För mig inger det förtroende när vd själv äger aktier i det bolag han/hon styr över, det visar att vederbörande tror på bolaget. Kan vi förvänta oss en kursnedgång i fallet Karolinska?

Den här veckan startar också rapportperioden på allvar, en del tunga bolag lämnar rapport bland annat Atlas Copco, Telia Sonera och SKF, det kan nog bli lite upp och ned på börsen.

Ett bolag som rapporterar idag är Klövern som ökar vinsten, ett resultat efter skatt på 199 miljoner kronor för det första kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra 26 miljoner kronor. Rapportveckan börjar bra.

Vi har haft en riktig städhelg, bilen har blivit putsad och trädgården börjar se riktigt hyfsad ut, snart är löven borta. Trädgårsmöblerna är på plats och där har vi också suttit och lapat vårsol, inte bara jobbat alltså.

3 kommentarer:

nisse sa...

Karolinska Developments är ett av vad jag brukar kalla förhoppningsbolag.Om dom inte lyckas få något preparat godkänt blir det ägarna som får pyttsa in nya pengar.

Anonym sa...

Du borde ha en frågepanel på din blogg, hade varit jätteroligt att läsa dina svar på andras frågor, enkelt att ställa frågor till ett finansproffs också :)

mvh
Pernilla

finansmamman sa...

Till Nisse,
Ja, man får nog vara beredd att gå in med mer pengar i framtiden.

Pernilla,
Bra idé, ska fundera på den.