11 april 2011

Avvaktar med Karolinska Development

Jag har läst igenom Karolinska Developments digra prospekt. KD innehåller en rad intressanta forskningsbolag som har kommit olika långt i utvecklingsprocessen, en del projekt kommer förhoppningsvis att lyckas, andra kommer att falla ifrån under resans gång.

Det fina med KD är att man har en bred forskningsportfölj, på så sätt får man en ganska bra riskspridning om man nu alls ska placera pengar i en högriskbransch. För risken är trots allt ganska stor, men det finns också potential, lyckade projekt kan ge stor utdelning i framtiden.

Hos analytikerna går meningarna isär om man ska teckna sig för KD eller inte. Själv väljer jag att avvakta tills bolaget är börsnoterat och ser var det hela tar vägen, jag tror inte man behöver ha så bråttom.

Min dotter som går i gymnasiet kom hem och berättade att man haft besök av Unga Aktiesparare i skolan. Det var projektet Ung privatekonomi som informerade om privatekonomi och sparande. Mycket bra att de finns, jag hoppas många skolor får besök.

Intresset var stort och enligt dottern diskuterades det en hel del efteråt i klassen, besöket verkar ha väckt intresse, hoppas det består bara.

I helgen har vi varit ut till kusten och tittat till sommarstugan, det har vi inte gjort på hela vintern, men stugan stod kvar och det mesta verkade vara i sin ordning. Vintern har dock gått hårt åt tallarna, stora grenar har gått av och en tall hade bara stammen kvar. Det blir alltså en hel del jobb på tomten framöver.

4 kommentarer:

Uffe sa...

Hej,

Nu när vi är inne i kvartal 2 2011
dags att uppdatera grafen om hur det har gått för din portfölj?

finansmamman sa...

Hej,
Har nu uppdaterat diagrammet.

Anonym sa...

Hej. Läser med glädje Din blogg. Har en egen blogg:
www.fokusekonomi.blogg.se som jag hoppas Du vill ta del av och kanske föra in som en av dina länkar. Hej Thomas

finansmamman sa...

Hej Thomas,
Jag ska titta in på din sida, roligt med fler ekonomibloggar.