6 juli 2012

Köper Skanska

Jag har köpt några aktier i Skanska som jag sneglat på en längre tid. Kursen backade en del i samband med rapporten, det kan vara ett bra köptillfälle. Ökade satsningar på infrastruktur på andra sidan Atlanten bör gagna bolaget, även kommande satsningar här hemma.

Europa står relativt stilla, men jag tror det kommer att lossna även där så småningom. Stabilt bolag med bra ledning och hög direktavkastning. Skanska lägger jag in i min långsiktiga portfölj.


Jag skrev några rader om G5 häromdagen, att kursen rört sig snabbt uppåt. Igår läste jag ett pressmeddelande gällande en preliminär halvårsrapport. Varför skickar man ut en preliminär rapport, ska den tolkas som en vinstvarning?


Samtidigt behåller ledningen helårsprognosen, även om det ser ut att kunna vara svårt att nå den när man studerar halvårets siffror. Det visar att vi inte ska ha för höga förväntningar på rapporten som kommer 15 augusti.


Snart är semestrarna i full gång och förmodligen blir det stiltje på börsen några veckor. Jag låter vädret styra hur mycket tid jag lägger på börsen, fina dagar blir det en snabbkoll på kvällen. 


Jag har en hel trave affärstidningar med mig som jag inte har hunnit läsa ännu, förmodligen blir de liggande och sen är de för gamla. Jag prenumererar på alldeles för många tidningar, men ingen vill jag vara utan.

Det är fantastiskt med djurlivet i skärgården, mycket sjöfåglar, en och annan örn och så ringlade just en huggorm förbi och väste surt.5 kommentarer:

börspappan sa...

mitt i allt pyssel som mamma och maka hinner du med att göra urgamla visdomsslutsatser! vet du att mats odell leder börs-sm han sålde sina africa oil och köpte skanska-sen bytte han till drillcon den ormen! hoppas du får ligga nu på en klippa och sola och ha det skönt-men varför får vi inte se din nya frilla? jag hoppas på 20-tal med pannband-det passar dej? säj till om du vill byta ut din make!!!

Anonym sa...

Kolla GranskaSkanska på Facebook innan köp av deras aktier!

Svante Nybyggars sa...

Skanska är ett ohederligt företag. Drar sig inte för att köra över den lilla människan.

Jonas sa...

Det är inget fel på Skanska. Kanske har Svante nybyggare kommit i kläm. Men så här är det överallt. Alla är inte nöjda. Spelar ingen roll om det är Skanska, H&M, eller någon bank. Alltid någon som klagar. Ju större företag desto högre skriker konspiratörerna. Missnöjd? Klaga, dra det till domstol. Men tro inte att enskilda företag är värre än andra.

finansmamman sa...

Hej,
Jag förutsätter att Skanska löser eventuella problem.